Milletvekili Sema Silkin Ün, tütün üreticileriyle buluştu 

Milletvekili Sema Silkin Ün, tütün üreticileriyle buluştu 

Kaleli Tütün üreticisi çiftçinin sosyal medyadan yazmasının ardından milletvekili Sema Silkin Ün ile sabaha karşı çalıştıkları tarlada bir araya geldi.

Denizli’nin Kale ilçesine bağlı Çakırbağ Mahallesi’nde tütün üreticisi Bayram Elcil ve ailesi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’e sosyal medyadan ulaşarak sorunlarını dile getirdi. Milletvekili Ün, sabaha karşı ailenin yanına giderek, karşılaştığı zorluklar ve ihtiyaçlar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Milletvekili Ün, tütün üreticileriyle yakından ilgilenerek, yerinde görmek ve dinlemek adına aileyle buluşmayı gerçekleştirdi. Tarlada aileyle birlikte tütün toplayan Milletvekili Ün, her aşamanın nasıl ilerlediğini yerinde gördü.  Tütünün toplanması, sergiye alınması ve ardından sera içerisinde kurutma aşamasını inceleyen Ün, yaklaşık 10 aylık üretim ve hasat sezonunda çiftçinin emeğini ve sorunlarını her fırsatta dile getireceğini söyledi.

“Çiftçiler sigorta kapsamındaki ürünler sınıfında olmadığı için ekstra bir mağduriyet yaşıyor”

Ün, çiftçilerle görüşmesinde Denizli’nin, Türkiye’de Adıyaman’dan sonra ikinci üretim kapasitesine sahip olduğunu ancak son zamanlarda yükselen maliyetler ve finans yükü nedeniyle çok sayıda çiftçinin tütün üretiminden çekilmeye başladığını üzülerek gözlemlediğini ifade etti. Ün, “Bu yıla özel olarak da yağmurlar nedeniyle tütünden arzu ettikleri verimi alamayan çiftçiler sigorta kapsamındaki ürünler sınıfında olmadığı için ekstra bir mağduriyet yaşıyor. Çiftçimizin finansman sorununu çözmesi halinde tütününü hak ettiği fiyattan satabilmesi imkan dahilinde olacak” dedi.