Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda konuştu; “ZORLUKLAR BİZİ YILDIRAMAZ”

Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda konuştu; “ZORLUKLAR BİZİ YILDIRAMAZ”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “ZORLUKLAR BİZİ YILDIRAMAZ”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Meclis Genel Kurulunda Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bağlı kurum ve kuruluşlarının bütçesi üzerine yaptığı konuşmasında güçlü Türkiye vurgusu yaptı. Şahin Tin; “Bugün artık eski Türkiye yok! 21 Yılda her alanda yaptığı başarılı hizmetlerle çağ atlamış bir Türkiye var. Zorluklar bizi yıldıramaz” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili Şahin Tin, Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bağlı kurum ve kuruluşlarının bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Milletvekili Şahin Tin konuşmasında, AK Parti hükümetleri olarak Türkiye’nin inşası için 21 yıldır canla başla çalıştıklarını belirterek bugüne kadar yaptıkları proje, eser ve hizmetlerle milletin hizmetkârı olduklarını ifade etti.

“YENİ YATIRIM ALANLARI KAZANDIRDIK”

Her alanda dışa bağımlılığı azaltmak için önemli hamleler yaptıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Yatırımda, üretimde, istihdamda, ihracatta, bilimsel ve teknolojik araştırmalarda, uzay ajansı marifetiyle göklerde, sanayide, KOBİ’lerimizi desteklemede hemen her alanda attığımız adımlarla tarihi başarılara imza attık. AR-GE, inovasyon, tasarım ve markalaşma temelinde firmalarımıza pek çok destekler sağladık. İhracatçımızın finansmana erişimini kolaylaştırdık. Pazar çeşitliliğini artırmak için farklı birçok ülkeye yönelik ticaretimizi geliştirdik. Ülkemizi Türkiye Yüzyılına taşımak için devrim niteliğinde güçlü adımlar attık, reformlar gerçekleştirdik. Her alanda dışa bağımlılığımızı azaltmak için önemli hamleler yaptık. Yeni yatırım alanları açtık. Özellikle son dönemde yüksek teknolojiye dayalı katma değeri yüksek ürünlerin imalatına öncelik verdik” dedi.

“YERLİ VE MİLLİ BÜYÜMENİN YOLUNU AÇTIK”

Konuşmasında, “Yerli ve milli büyümenin önünde engel bırakmadık. TOGG’u ürettik. Milli savaş uçağı, İHA, SİHA, Milgem, uçak motoru gibi daha birçok yerli ürün geliştirdik” diyen Milletvekili Şahin Tin, yakın tarihte Denizli’de kurdukları Makine İhtisas OSB gibi birçok ilde yeni organize sanayi bölgeleri, üretim alanları oluşturduklarını belirtti. Şahin Tin; “Geçmişte tek parti dönemindeki gibi sanayi kuruluşlarının kapısına kilit vurulmasına fırsat vermedik. Tam aksine sanayicimizin önündeki engelleri kaldırmanın gayretinde olduk, yollarını açtık. Sanayicimizi küresel ligin zirvesine doğru tırmanışında yalnız bırakmadık, hep destek olduk. Ülkemizi ve şehirlerimizi her geçen gün daha da güçlendirdik” dedi.

“ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK!”

Milletvekili Şahin Tin; “Yıllarca milletimizi terörle oyaladılar. Ülkemizin önünü tıkadılar. Ekonomimizin dengesini bozup fakirleşmemize neden oldular. Bırakın üretim yapmayı, büyümeyi, kardeşliğimizi muhafaza etmemize bile izin vermek istemediler. Bugün artık eski Türkiye yok! 21 Yılda her alanda yaptığı başarılı hizmetlerle çağ atlamış bir Türkiye var. Milletimizin tertemiz iradesiyle örülen birlik ruhunu ve kardeşlik şuurunu, daha da güçlendiren bir Türkiye var. Ülkemizi eski günlerine götürme hayali kuranlara fırsat vermeyeceğiz, nefes aldırmayacağız. Pandemi, savaş gibi küresel zorluklara ve yaşadığımız büyük deprem felaketine rağmen ülkemiz 3 yılı aşkın süredir kesintisiz büyüyor. Türkiye ekonomisi, bu zorlu süreçte bir kez daha dayanıklılığını güçlü bir şekilde ortaya koydu” dedi.

“İHRACATTA REKOR KIRDIK”

İhracatçının küresel piyasada rekabet gücünü artırmak için yeni yollar belirlediklerini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Büyümemizin itici gücü ihracatımızdır. 2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatımızı 7 kattan fazla artırarak 254 milyar dolara çıkartıp Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Yaşanan tüm zorluk ve sorunlara rağmen ihracatımız, Temmuz ayından sonra aylık bazda yükselişine Ağustos, Eylül ve Ekim aylarının ardından Kasım ayında da devam etti. Büyük fedakârlıklarla ülkemizde tesis ettiğimiz istikrar iklimini korumaya daha da güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Cumhur İttifakı olarak başarmayacağımız iş yok. Gerçeklerin üzerini çamur siyasetiyle kapatma girişimi güden anlayışlara fırsat vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde inandığımız yolda cesaretle yürümeye, ülkemizi Türkiye Yüzyılı’nda daha güçlü yarınlara başarıyla taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Milletvekili Şahin Tin, ayrıca konuşmasında Acıpayam ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı, yaralı madenci için acil şifalar diledi, hemşerilerine geçmiş olsun dileklerini ifade etti. Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Milletvekili Şahin Tin, kadın erkek genç yaşlı çocuk demeden Gazze’de soykırım uygulandığını, insanlığın katledildiğini ve zalimleri kınadığını belirtti. Şahin Tin, Türkiye’nin her platformda, masum ve mazlumların yanında olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.