Milletvekili adaylığından çekildi

Milletvekili adaylığından çekildi

Süleyman Murat Çilbirci, 14 Mayıs genel seçiminde bağımsız milletvekili adayı olmak için Türkiye’ye geldi. Çeşitli sebeplerden ötürü adaylıktan çekildi.

Aslen Çallı olup, 30 yıldan bu yana İsviçre Zürich kentinde yaşayan Türkiye ve Denizli’ye her geldiğinde ise eli boş gelmeyen hayırsever gurbetçi Süleyman Murat Çilbirci, bu yıl Denizli’ye bağımsız milletvekili adayı olmak için geldi. Çeşitli sebeplerden ötürü milletvekili adaylığından çekilen Çilbirci, seçim çalışmalarında kullanmak için hazırladığı paradan 50 bin TL’lik bölümü deprem bölesinde yaşayan depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD’a bağışladı. Her yıl Türkiye ve Denizli’ye tatil için geldiğini Zürich’te yaşayan Türklerinde desteğiyle Çal ilçesindeki ana sınıfı öğrencileri için 125 adet zeka geliştirici oyuncak, 300 adet satranç takımı ve 100 adet voleybol topu, hediye ettiklerini halk eğitim merkezi müdürlüğü ve Çal Belediyesi Başkanlığına 30 adet bağlama ve 300 adet kitap bağışladıklarını anlatan Çilbirci, “Denizli’deki birçok dernek, taraftar kulüpleri ve amatör spor kulüplerine de malzeme desteği ve maddi destek verdik. Zürich kentinde yaşayan Türklerin destekleriyle Denizli merkez ve Çal’daki projelere destek verdik. Destek olmaya da devam edeceğim” dedi.

Milletvekili adaylığından çekildi

14 Mayıs genel seçiminde bağımsız milletvekili adayı olmak için Türkiye’ye ve Denizli’ye geldiğini ancak çeşitli sebeplerden ötürü milletvekili adaylığından çekildiğini hatırlatan Çilbirci, “Bu ayda Türkiye’ye gelmemin sebebi genel seçimlerdi. Türkiye’de genel seçimde bağımsız milletvekili adayı olmak için karar almıştım. Ama çeşitli sebeplerden ötürü bu kararımdan vaz geçtim. Bağımsız milletvekili adaylığı için hazırladığım başvuru ve sponsorluk ve reklam paralarını depremzedelere bağışlıyorum. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. İlk etapta AFAD aracılığıyla deprem bölgesine 50 bin TL gönderdim. Bu paranın gerisi de gelmeye devam edecek. İnşallah gönderdiğim para birazda olsa depremzedelerin yaralarına merhem olur. Yaşanan deprem beni de çok üzdü. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Dualarım depremzede kardeşlerimiz için. Allah’ım ülkemizi bu tür felaketlerden korusun” dedi.