Millet bu iktidara muhtaç değil

Millet bu iktidara muhtaç değil

Memleket Partisi İl Başkanı Erhan Derici, düzenlediği basın toplantısında yapılan zamları ve iktidarın yaptıklarını eleştirdi; “Halkımız bunları hak etmiyor” dedi 

Memleket Partisi İl Başkanı Erhan Derici, partisinin il binası önünde yaptığı basın açıklamasında büyük zamları, emekli maaşlarını ve iktidar partisinin siyasetini eleştirerek, “Türk halkı bunları hak etmiyor. Vicdani sorumluluk duymak gerekir” dedi. 

Başkan Derici, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “ndaşlarımız, değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Memleket Partisi’ni geçtiğimiz yıl içerisinde Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin önderliğinde kurduk. Şu ana kadar 60’ı aşkın ilde örgütlendik ve yaptığımız kurultayla da seçimlere girmeye hak kazandık. Artık halkımız seçeneksiz değil. Güvenerek oy verebilecekleri bir Memleket Partisi var!

Biz Memleket Partisi’ni kişisel menfaatlerimiz için kurmadık. Bizim tek bir derdimiz var o da MEMLEKET!  Memleket kötü yönetiliyor. Devletimiz bir avuç insanın elinde ne yazık ki can çekişiyor. Devlet kurumları beceriksiz ve liyakatsiz yöneticiler tarafından adeta esir alınmış durumda. Verdiğimiz vergiler hizmet almamız için değil, belli başlı grupları zengin etmek için heba ediliyor. Artık bu gidişe dur demek zorundayız!

Artık Yeter..!

Bu basın açıklaması rutin bir basın açıklaması değildir. Biz, 20 yıldır adım adım sindirilmiş milletimizin sesi, kimsesizlerin kimsesi, ifade edilemeyen hislerin tercümanı olarak buradayız. Artık yeter!

Buradan iktidar yetkililerine sesleniyorum. Siz milletin çektiği çileden zevk mi alıyorsunuz? Bu millet sizi makam, mevki sahibi yapmaktan, zengin etmekten başka ne yaptı? Nedir bu milletin sizden çektiği? 

Arkadaşlar, böyle ekonomi yönetimi mi olur? Böyle devlet mi yönetilir? Genel başkanımızın da söylediği gibi sizin hiç vicdanınız yok mu? Geceleri yastığa başınızı nasıl rahat koyabiliyorsunuz? Sadece yeni yıla girerken yapılan zamlara bakın! Böyle zam mı olur? Bu yapılanlar zam değil milletin yaşam hakkına, mutluluğuna tecavüzdür.

Artık her şeyinizi biliyor, anlıyoruz

Elektriğe, suya, doğalgaza, benzine zam yapıp sonra da marketlere baskın yaparak hedef şaşırtmaya çalıştığınızı bu millet anlamıyor mu sanıyorsunuz! Halk, her şeye rağmen sesini çıkarmıyorsa bunun tek bir sebebi var. Bu millet sandığı bekliyor. İlk seçimde de sizi o sandığın dibine gömecek! Memleket Partisi’ni iktidar yapacak!

Bu iktidarın normal şartlar altında istifa etmesi gerekir ama istifa edemiyorlar. Çünkü 20 yıl boyunca o kadar çok günaha bulaştılar ki şimdi en büyük korkuları iktidardan düşmek oldu. Ama korkunun ecele faydası yok. İlk seçimde bu hükümet gidecek! Ne yaparlarsa yapsınlar gidecekler! Bakın bunu hep birlikte göreceğiz.

Sanayicimiz hareket edemiyor

Sanayide doğalgazın metreküp fiyatı Ağustos ayında 1,5 lirayken şu an ortalama 7-8 liraya çıktı. Doğalgaz beş ayda beş kat nasıl artar? Bu elektrik ve doğalgaz zamları ile sizin o patlayacak dediğiniz ihracat rakamlarına nasıl ulaşılacak? İhracatçı firmalarımız yurtdışındaki rakipleriyle nasıl mücadele edecek? Nasıl istihdam sağlayacaklar?

Artık Memleket Partisi Var

Ülkemizin çiftçisi de perişan durumda. Geçen sene 120 liraya aldığı 50kg gübreyi bu sene 400 liraya almak zorunda kalıyor. Üretim maliyetleri almış başını gitmiş. Bu çiftçi bu fiyatlarla toprağını eker mi biçer mi? Çiftçi ürün üretmezse bu milletin hali ne olur?
Ülkemizin işçisinden ayrı, memurundan ayrı dert dinliyoruz! Herkes mutsuz, herkes umutsuz. Asgari ücrete öve öve bitiremedikleri bir zam yaptılar. Onu da, çalışanlar daha ilk zamlı maaşını almadan fazlasıyla geri aldılar. Biz bu zengin toprakların fakir çocukları olmak zorunda mıyız? Bu topraklarda niye bolluk, bereket, huzur, refah konuşulmuyor da asgari ücret, yoksulluk sınırı ve açlık sınırı konuşuluyor?

Bu iktidar, millet için çalışmayı çoktan bıraktı. Kendi için çalışıyor. Millet de bunun farkında ve bedelini sandıkta ödetecek. 

Umutlarınızı yeniden yeşertin arkadaşlar. Çünkü çiftçinin, işçinin, memurun, esnafın, emeklinin yani ülke için alın teri döken, katma değer sağlayan her bir vatandaşın yanında olacak Memleket Partisi var! Projelerimiz hazır. Tüm vatandaşlarımızı Memleket Partisi saflarına katılmaya, uzman ve liyakatli kadrolarımıza destek olmaya davet ediyoruz. Geleceğimizi hep birlikte geri alacağız!”