MHP’li Yaşar Yıldırım ilimize geldi

MHP’li Yaşar Yıldırım ilimize geldi

MHP Genel Merkezi tarafından başlatılan ‘Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun’ programı kapsamında Denizli’ye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, basın toplantısı düzenledi

Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, “O gece partimizin tüm ışıkları açıktı. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması için Genel Başkanımız partimizin genel merkezindeydi. Darbenin seyrini değiştirecek ilk açıklamayı da Genel Başkanımız yaptı. O gece darbenin sonuçlarını bekleyenler, bugün altılı masadadır” dedi

 Denizli’ye MHP Genel Merkezi tarafından başlatılan ‘Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun’ programı kapsamında gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, MYK üyeleri Güzide Çipan ve Seçkin Odabaşı ve MDK üyesi Özmen Alp Giray Erdemir il binasında partilerle bir araya geldi. Denizli programı kapsamında Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli Esnaf Odası ve PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan’ı ziyaret ettiklerini anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz; “Genel Başkan Yardımcımız Yaşar Yıldırım, kentimizi ve teşkilatımızı onurlandırmıştır. Bize güç vermiştir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatları ile ‘Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun’ programını icra etmek üzere geldiler. Ülkücü ve milliyetçi harekete mensubiyetten duyduğumuz onuru, gururu paylaşıyorum. Denizli’de 28. dönem milletvekili genel seçimlerinde en az 1 milletvekili ile yeniden temsil edilmek sureti ile TBMM’de temsil edileceğimizin garantisini sözümüz olarak veriyorum” dedi.

Yaptığımız siyasette sapma olmadı

İl binasında parti üyelerine açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım; “Siyaset yaparken bir sorgulama ve özeleştiriyi her zaman yaparız. Bizim siyasetimizin memlekete, vatandaşa faydası ne diye sorarız. Son zamanlarda sokaklarda siz çizginizi değiştirdiniz diye eleştirilere maruz kalıyoruz. Ben yaşım itibariyle bu hareketin eskisini bilen bir insanım. Bir siyasi partinin ana meselelere bakış açısı vardır. Türkiye’nin ana meseleleri vardır. Terör bir ana meseledir. 40 küsur yıldır PKK ve FETÖ terörü vardır. Bunlar 12 Eylül ile ortaya çıktılar. 12 Eylül’den 3 yıl sonra PKK ilk eylemini yapmıştır. FETÖ 1986’ta Kuleli Askeri Lisesi giriş sorularını çalmıştır. O sorularla okula girenler 15 Temmuz gecesi darbeye kalkışmıştır. 12 Eylül’den sonra Yunanistan NATO’ya sokulmuştur. Ana meseleler bunlardır. Her siyasi partinin bunlara bir bakış açısı ve tavrı vardır. Ege’de Yunanistan ile yaşananlar ana meseledir. Kıbrıs yine ana meselemizdir. Ermeni meselesi de temel problemdir. Bu meselelerin hangisinde MHP’nin değiştirdiği, kenara attığı yer vardır? PKK’ya da FETÖ’ye de eskiden tavrımız neyse şimdi de odur. FETÖ’nün Türkçe olimpiyatlarına gitmeyen, fotoğrafı olmayan tek lider Devlet Bahçeli’dir. MHP olarak 20 yıl önce yaptığımız siyaset neyse bugün de yaptığımız odur. Değişen hiçbir şey yok. Ana meselelerde milim oynamamız yoktur.”dedi.

Altılı masaya yüklendi

Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, açıklamasında altılı masaya da yüklenerek şunları söyledi; “Başkanlık sistemi MHP’nin kökeninden vardır. Alpaslan Türkeş’in kitabında yazar. Bu yüzden 15 Temmuz’u unutmayacağız. 15 Temmuz gecesi kim ne yaptı, biz ne yaptık? 15 Temmuz Türkiye’nin miladıdır. Ankara’da uçaklar kaçak uçuş yapıyorken, tanklar sokaktayken resmi kurumlardan hiçbir açıklama yoktu. Herkes ortada ne olur diye duruyordu. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli eve giderken uçakları görüp geri dönüyor. Partinin ışıklarını açtırıyor. Olağanüstü durumlarda MHP’nin ışıkları açılır. Bu biz buradayız demektir. Cumhurbaşkanına, Başbakana suikast girişimi varken, Genel Kurmay Başkanı derdest edilmişken ilk siyasi açıklamayı yapan Devlet Bahçeli’dir. O gece diğer siyasi liderler ne yaptı? Meral Hanım İstanbul’daki konutunda Antalya İYİ Parti’li milletvekili Feridun davetlisi kısır yapıyorlar. Onların bir tavrı yok. Kimseyi rahatsız etmeyelim diyorlar. Milliyetçiliği kimseye bırakmayan ablamızın tavrı buydu. O gece darbenin sonuçlarını bekleyenler, bugün Altılı Masa’dadır.” Dedi. Parti binasındaki buluşmanın ardından genel merkez temsilcileri Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun’ programı kapsamında Bayramyeri, Kaleiçi ve Gazi Bulvarı üzerindeki esnafları ziyaret etti.