MHP Yönetim İçinden Başkan Seçti

MHP Yönetim İçinden Başkan Seçti

Milliyetçi Hareket Partisi’nde İl Başkanı Cafer Birtürk’ün sağlık sorunlarını ileri sürerek il başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından, İl Başkan Yardımcısı olan Ziya Gökalp, İl başkanlığı…

Uzun süredir çeşitli konularda çalkantılı olaylara sahne olan Milliyetçi Hareket Partisi yeni başkanına kavuştu. Ekim ayında yapılan il kongresi ile il başkanlığını kazanan Cafer Birtürk, sağlık sorunları sebebiyle il başkanlığından istifa edince, genel merkez tarafından kimin il başkanı olarak atanacağı konuşulmaya başlanmış, hatta Mehmet Uz ve Fırat Dağdeviren isimleri ön plana çıkmıştı. Ancak Denizli tabanının dediği olmadı ve genel merkez yine Denizli tabanını şaşırttı. İl Başkan yardımcısı Ziya Gökalp, MHP’de yeni il başkanı oldu.

MHP’ye yakın siyasi kaynaklara göre; il yönetim kurulu içindeki ayrılıkların ve tabanın yalpalanmasını önlemek, hiziplerin önüne geçmek için İl Başkan yardımcı Ziya Gökalp ismi eski vekil Emin Haluk Ayhan tarafından genel merkez de dile getirilince; “Yönetim Gökalp’i il başkanı seçsin” talimatı ortaya çıktı. Bunun üzerine zaten il başkan vekili olan Ziya Gökalp’te görevi kabul ederek, il başkanı seçildi.