MHP İl Başkanı Yılmaz’dan Hayvanları Koruma Gününde anlamlı ziyaret

MHP İl Başkanı Yılmaz’dan Hayvanları Koruma Gününde anlamlı ziyaret

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvan barınağını ziyaret etti

(İHA) - MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvan barınağını ziyaret etti. Hayvanlara kendi elleriyle mama veren Başkan Yılmaz, “Sevimli dostlarımızın yaşam hakkını ve yaşam alanlarını korumak bizim elimizde” dedi.

İlk defa İngiltere'de 1822 yılında hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi şartlarda beslenme ve korunmalarını sağlamak için ortaya çıkan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, Denizli’de de çeşitli etkinliklerle kullanıyor. Bu özel günde anlamlı bir farkındalığa imza atan MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, hayvan barınağını ziyaret ederek mama bağışı yaptı. Burada yetkililerden hayvanların durumu ile ilgili bilgi alan Başkan Yılmaz, daha sonra hayvanlara kendi elleriyle mama verip sevdi.

Doğal denge içerisinde her canlının yaşam hakkı olduğuna işaret eden MHP İL Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Hayvanların da can taşıdığı, insanlar gibi haklara sahip olması gerektiği herkesin kabul edebileceği bir gerçektir. Bizim inancımız gereği de hayvanlara duyarlı davranmak, onlara eziyet etmemek bir zorunluluktur. Birlikte doğayı paylaştığımız hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri vardır. Dünyamız, bütün canlıların denge içinde yaşamasıyla güzelliğini devam ettirebilmektedir. Hayvan sevgisi insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir. Hayvanları sevenler, insanları, tüm canlıları, dünyayı kısacası yaşamayı severler. Bizlere düşen ve yakışan, hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularımızı canlı tutmak, onları korumak ve hayvan haklarına saygı duyulmasını sağlamak olmalıdır" dedi.

Özellikle geleceğimiz olan çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Sadece bugün değil, her gün onlara sahip çıkalım. Hayvanları bir gün değil, her gün sevmemiz ve korumamız, yaşam haklarına saygı duymamız lazım. Korumak yetmiyor, Allah'ın sessiz kullarını sevin ki yüce Rabbimiz de bizleri sevsin. Hayvanlara eziyet edenlere karşı duralım. Hayvan barınaklarına ve hayvan koruma derneklerine maddi manevi desteğimizi esirgemeyelim. Bu minvalde yapılan tüm iyilikler, Allah'ın katında karşılığını muhakkak alınacaktır. Her canlının yaşam hakkına saygı duymak gerektiğini hatırlatarak 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nün kutluyorum. Umarım hepimiz dilsiz dostlarımıza sahip çıkarız. Sevimli dostlarımızın yaşam hakkını ve yaşam alanlarını korumak bizim elimizde”