MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ, BAŞKAN AKCAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ, BAŞKAN AKCAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ, BAŞKAN AKCAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

“ATALARIMIZDAN KALAN KÜLTÜREL MİRASI YAŞATIYORSUNUZ, TEBRİK EDERİM”


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde bu yıl 850.’ncisi düzenlenen Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliği nedeniyle Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı tebrik etti, “Atalarımızdan kalan kültürel mirası yaşatıyorsunuz, tebrik ederim” dedi. Akcan ise, “Önemli kültürel geleneğimize sahip çıkan başta Aşağıseyit, Çal, Baklan ve Çivril çobanları ile vatandaşlarımıza minnettarız” yorumsunda bulundu.

MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile birlikte MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ı partinin genel merkez binasında ziyaret etti. Akcan, Bahçeli ile Durmaz’ı 15-16-17 Eylül’de düzenlenecek olan Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali’ne davet etti. Bahçeli, işlerinin yoğunluğu nedeniyle festivale katılamayacağını, ancak Denizli ve Çal halkına çok selam söylediğini belirtti.

BAHÇELİ; “KOYUN YARIŞLARINI TAKİP EDİYORUM”

Konuşmalar esnasında Devlet Bahçeli, Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliğine değindi. Bahçeli, “Atalarımızdan bizlere miras kalan kültür hazinelerine sahip çıkmalı, gelecek nesillere taşımalıyız. Televizyon ve diğer medya organlarından takip ediyorum. Koyun yarışları festivali toplumsal kültürümüzün yaşatılması adına çok önemli. Başkanımız Fethi Akcan’ı ve ekibini kutluyorum.  Türkler, geçmişine sahip çıkıp, yeni yüzyılı da Türk yüz yılı yapacaktır. Biz buna inanıyoruz. Başkan şahsınızda bu etkinliğe emeği geçen herkesi kutluyorum, terbim ediyorum” dedi.

AKCAN; “YÖRE HALKINA MENNETTARIZ”

Başkan Fethi Akcan ise, asırlardır geleneği yaşatan Aşağıseyit ile yöre halkına her defasında teşekkür ettiğini belirterek, “Önemli kültürel geleneğimize sahip çıkan başta Aşağıseyit, Çal, Baklan ve Çivril çobanları ile vatandaşlarımıza minnettarız. Biz, belediye olarak 2014 yılından bu yana etkinliği düzenliyoruz. Yüzlerce yıldır bu önemli geleneğimizi yaşatan yöre halkı ve çobanlar bu işin asıl kahramanları ve mimarlarıdır” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise, MHP’li belediye başkanlarının Denizli’de Çal ve Buldan ilçelerinde görev yaptığını, her iki başkanın da çalışmalarıyla örnek olduğunu vurguladı, başkanlardan memnuniyetini dile getirdi.