MHP DENİZLİ’DE BİTİYOR MU?

MHP DENİZLİ’DE BİTİYOR MU?

Milliyetçi Hareket Partisi bugün il kongresini yaptı. Ancak, 12 ilçenin kongrelerinin yapılamayışı ve 7 ilçenin il kongresinde temsil edilmesi tartışılırken, kongreye AKP’lilerin damga vurması…

Milliyetçi Hareket Partisi bugün il kongresini yaptı. Ancak, 12 ilçenin kongrelerinin yapılamayışı ve 7 ilçenin il kongresinde temsil edilmesi tartışılırken, kongreye AKP’lilerin damga vurması MHP camiasını derin üzüntüyü sevketti.  AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AKP İl Başkanı Necip Filiz ve Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu’nun  çelenkle, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, MHP’nin kongresine kurmayları ile birlikte katılarak destek verdi.  MHP’ye gönül vermiş eski yöneticilerden ve belediye başkanlarından kimsenin davet edilmediği belirtiliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi bugün kongrelerini tamamladığı 7 ilçesinin katılımı ile İl kongresini yaparken, kongreleri tamamlamadığı ileri sürülen 12 ilçe ise kongrede temsil edilmedi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı ve sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı Katipoğlu Düğün Salonunda gerçekleştirilen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan’ın divan başkanlığını yaptığı ve mevcut il başkanı Cafer Birtürk’ün tek liste halinde gittiği il kongresine AKP’liler damga vurdu. Salonda MHP taraftarlarından daha çok AKPlilerin olması MHP tabanını üzerken;  AKP İl Başkanı Necip Filiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu’nun çelenkleri dikkat çekti. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise MHP kongresine kurmayları ile birlikte katılırken, MHP’li duayenlerin, eski belediye başkanlarının ve daha birçok partilinin davet edilmemesi, kongrenin tabana tam manasıyla duyurulmaması dikkat çekti. 

MHP’NİN ÖZÜ KONGREDE YOKTU!

AKP’lilerin sosyal medya hesaplarından MHP kongresini paylaşırken “Ülkücü kardeşlerimizle 15 Temmuz’dan beri birlikteyiz.  Yenikapı ruhunu taşıyoruz ve kongrelerinde kendilerine destek verdik” paylaşımları yapılırken; kongreye katılan bazı MHP’lilerin Pamukkele ve Merkezefendi il delegelerinin çoğunluğunun AKP’lilerden yapıldığını ileri sürdüler.

İsmi bizde saklı Bu MHP’liler “Biz davet edilmedik. Ancak duyduk ve partimizin kongresine katıldık. Salonda gördük ki, Kale eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Yatağan eski Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek,  Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ve birkaç kişi haricinde MHP’nin özü gelmemiş. Delegelerin çoğunluğu AKP’ye gitmiş olan milliyetçilerden ve AKP’lilerden oluşmaktadır.  Biz, bu delegelerin çoğunun MHP’nin il binasının nerede olduğunu bile bilmeyeceğinden eminiz. Çünkü 40 yıldır bu davanın içindeyim ve bu delegeleri MHP bünyesinde hiç görmedim” dediler.

FETHİ AKCAN’A VEFASIZLIK

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi’nin “Nazar Boncuğu” konumundaki Çal ilçe Belediye Başkanı Fethi Akcan başta olmak üzere, MHP bünyesinde milletvekili adayı olmaş, belediye başkanlığı veya belediye meclis üyeliği yapmış kişiler salonda bulunmasına rağmen anons edilerek tanıtılmadığı gibi, Üst kurul delegeliği de yazılmadı. Adeta tecrit edilen Başkan Akcan, “önemli olan partimizin varlığıdır. Biz her şartta görevimize devam ederiz” dedi.