MHP Başkanlık Divanı Belli Oldu

MHP Başkanlık Divanı Belli Oldu

13. Olağan Büyük Kurultay'da yenilenen 75 kişilik MYK ve 9 kişilik MDK'nin ortak toplantısı, MHP lideri Devlet Bahçeli başkanlığında yapıldı. Toplantıda 15 kişilik Başkanlık Divanı'nda yer alacak…

MHP'nin 18 Mart'ta gerçekleştirilen 13. Olağan Büyük Kurultayı'nda yenilenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK), ilk toplantısını Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında yaptı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anıtkabir ve kurucu Genel Başkan Alparslan Türkeş'in anıt mezarına yapılan ziyaretlerin ardından parti otobüsüyle Genel Merkez'e geldi.Genel Merkez binasına girişi sırasında Bahçeli'yi partililer karşıladı. Bahçeli burada gazetecilerle kısa bir süre sohbet etti.

13. Olağan Büyük Kurultay'da yenilenen 75 kişilik MYK ve 9 kişilik MDK'nin ortak toplantısı, Bahçeli başkanlığında yapıldı. Toplantıda 15 kişilik Başkanlık Divanı'nda yer alacak isimler belirlendi.

MHP'NİN A TAKIMI

Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın,

Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız,

Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya,

Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Araştırma-Strateji Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter,

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz,

Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım,

Genel Sekreter İsmet Büyükataman Başkanlık Divanı'nda yerini koruyan isimler oldu.

Siyasi İşler, Parlamento ve Hükümet İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, Ekonomik ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Mustafa Kalaycı'nın Siyasi İşler, Parlamento ve Hükümet ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilmesi ile boşalan Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına İsmail Özdemir getirildi.

Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi Pelin Yılık'a, Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi ise Filiz Kılıç'a verildi.

İdari, Mali ve Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına Tamer Osmanağaoğlu, Siyasi ve Sosyal İşler ile Protokol İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına ise Bahadır Bumin Özarslan seçildi.

Genel Başkan Yardımcıları Emin Haluk Ayhan, Deniz Depboylu, Mustafa Hidayet Vahapoğlu, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci, Siyasi ve Sosyal İşler ile Protokol İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya'nın ise Başkanlık Divanı görevleri sona erdi.

MHP'nin bir önceki Başkanlık Divanı'nda sadece Deniz Depboylu görev yaparken, yeni Başkanlık Divanı'nda kadın sayısı iki oldu.

BAŞKANLIK DİVANI'NIN YENİ İSİMLERİ

Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu'nda görev yapıyor.

Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı seçilen Filiz Kılıç, Hacıbektaş Veli Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak görev yaptı.

Siyasi ve Sosyal İşler ile Protokol İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi görevinde bulundu.

Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Pelin Yılık ise MHP'nin 27. Dönem Çankırı Milletvekili adayı oldu.

İdari, Mali ve Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı'na getirilen İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyeliği yaptı.

Bahçeli'nin açıklaması şöyle: "Milliyetçi Hareket Partisi Türk tarihinin özlemi, Türk milletinin özlediğidir. Gücünü aziz milletimizden alan partimiz, aynı zamanda milli birlik ve beraberlik ruhunun Cumhur İttifakı ortak paydasında yer alan güvencelerinden birisidir. Bölgesel ve küresel gelişmelerin sancılı, bir o kadar da sorunlu ortamında Türkiye'mizin kararlı duruşu, her cephedeki direniş ruhu hakikaten takdire şayandır. Memnuniyetle ifade etmek gerekir ki, iç ve dış mihrakların eş zamanlı tahakküm çabaları, boyutları artan taciz ve tahrik kampanyaları her seferinde milli irade duvarına çarpıp dağılmaktadır.

"GELECEK TÜRKİYE'NİN OLACAK"

Cumhur İttifakı üstlendiği tarihi misyonuyla Türkiye'nin egemenlik haklarına, tarihi çıkarlarına, beka ve güvenlik hassasiyetlerine cesaretle sahip çıkmaktadır. Emperyalizmin ekonomik ve siyasi şantajlarına boyun eğmeyen, diplomatik ve mekanik tehditlerine aldırış etmeyen ülkemiz istiklal ve istikbaline en küçük gölgenin düşmesine müsaade etmeden tarihsel yolculuğunu sürdürmektedir. Gelecek Türkiye'nin olacaktır. Dış baskılara ilave olarak gelişen ve genişleyen iç dayatmalar milletimizin şaşmaz ve sağlam iradesiyle boşa çıkarılmaktadır. Bir süredir, feshedilen İstanbul Sözleşmesi bahanesiyle Türkiye'yi karalama, devamlı kötüleme, hatta bir plan dahilinde toplumsal huzursuzluk sarmalını tetikleyip tırmandırma amaç ve arayışlarında yoğunluk gözlenmektedir. (Haberler.com)