Mesut Efe : Emeklilerin Beklentileri Karşılanmadı

Mesut Efe : Emeklilerin Beklentileri Karşılanmadı

Mesut Efe : Emeklilerin Beklentileri Karşılanmadı

Sarayköy CHP İlçe Başkanı Mesut Efe “Emeklilerimizin Artık Küçültecek Porsiyonu Kalmadı”


 Cumhuriyet Halk Partisi Sarayköy İlçe Başkanı Mesut Efe, artan enflasyon karşısında alınan maaşların eridiğini, son olarak yapılan emekli maaş zammıyla birlikte milyonlarca emeklinin beklentisinin boşa çıktığını belirterek 2024 yılının “Emekli Yılı” değil “Emeklinin Hüsran Yılı, Mağduriyet Yılı” olduğunu vurguladı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarayköy İlçe Başkanı Mesut Efe, emekli maaşlarına yönelik hükümetin yaptığı yüzde 5'lik artışa sert tepki gösterdi. Emeklilerin beklentilerinin boşa çıktığını belirten Başkan Efe, yaşam standartlarının günden güne düşmesi ve en düşük emekli maaşının 10 bin lira olmasının yeterli olmadığını söyledi. Emeklilerin açlık sınırı altında yaşam sürdüğünü, artık emeklilerimizin dayanacak ne dermanı ne de gücü kaldığını vurgulayan Efe, bir an önce yöneticilerin kapalı kapılar ardından çıkarak, sokaklara inip emeklilerin dertlerini dinlenmeleri gerektiğini dile getirdi. 


Emeklilerin Beklentileri Karşılanmadı


Başkan Efe, yaptığı açıklamada, "Her zaman olduğu gibi emeklilerimizin beklentileri yine boşa çıktı. Yaşam standartlarının her geçen gün daha da kötüye gitmesi, durdurulamayan enflasyonun verdiği sıkıntılarla birlikte hükümetin 10 bin TL ile emeklilerimizi geçinmeye mahkum etmesi, şu zorlu dönemde emeklilerimize reva görülmemelidir. 2024 yılı Emekliler Yılı olacak diyorsunuz, en düşük emekli maaşı 10 bin lira olmuş, bu mudur Emekliler Yılı? Açlık sınırı 21 bin 953 TL olduğu bu günlerde milyonlarca vatandaşımızı açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ediyorsunuz, artık emeklilerimiz alacağı ekmeğin hesabını yapmak istemiyor, porsiyonlarımızı küçültelim diyorsunuz, küçülte küçülte tabakta porsiyon bırakmadınız." ifadelerini kullandı.


2024 Emeklilerin Hüsran Yılı, Mağduriyet Yılı


Başkan Efe, en düşük emekli maaşının asgari ücretin yüzde 58,82'si kadar olduğuna dikkat çekerek, bu durumu "Yüzde 5 zammı müjde diye verdiler, emeklilerimizi açlığa mahkum ettiler. Pazara, markete halkın arasına çıkamayan iktidar mensupları, artık bu duruma dur demeli emeklilerimizi mağdur etmekten vazgeçmeli. Her seçim öncesinde müjde diye ekranlara çıkıyorsunuz, seçim öncesinde bir verip seçim sonrasında beş alıyorsunuz, artık insanları kandırmaktan vazgeçin. İşçiden, emekçiden, alın terinin ne demek olduğundan habersiz olan bu insanlar, emeklilerimizi mağdur etmekten vazgeçmelidir. 2024 yılı, “Emeklilerin Hüsran Yılı, Mağduriyet Yılı” ilan edilmeli." şeklinde değerlendirdi.


Ekonomik Zorluklar


Sarayköy gibi küçük bir yerde dahi kira fiyatlarının en düşük 3 bin TL' den başladığını söyleyen Başkan Mesut Efe, emekliler çok zor bir dönemden geçiyor. Geçtiğimiz yıl kıyma fiyatları 320 TL idi, yeni yıla girilmesiyle birlikte geçen 20 günlük sürede sadece kıyma fiyatı %25 zamlandı, 400 TL’ye çıktı. Kahvehanelerde 1 bardak çay fiyatı 10 TL olmuş, yeni yıldan önce en ucuz 150 TL’den satılan beyaz peynir fiyatı, bugün 200 TL. Artık iktidar mensuplarının yüzünü halka dönmeli, halkın çığlığını duymalı.


Emeklilerimizin Her Zaman Yanındayız


Cumhuriyet Halk Partisi’li yerel yönetimlerde gerçekleştirilen başarılı projelerle emeklilere her zaman destek olunduğunu söyleyen Sarayköy İlçe Başkanı Mesut Efe, “Büyükşehirlerde hayata geçirdiğimiz “Derman Belediyeciliği” anlayışıyla emeklilerimizin ve işçilerimizin hayatlarını kolaylaştırdık. Bu başarıyı Sarayköy'de ve büyükşehirde de sürdürerek emeklilerimizi güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğiz.” dedi