MESLEKİ ve TEKNİK LİSELER KARİYER GÜNLERİ-2017

MESLEKİ ve TEKNİK LİSELER KARİYER GÜNLERİ-2017

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, “Mesleki ve Teknik Liseler Kariyer Günleri” düzenledi.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile , Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, “Mesleki ve Teknik Liseler Kariyer Günleri” düzenledi.

“Önce İnsan” ve “Toplumdan aldığını büyüterek toplumla paylaşma” ilkeleri ışığında 1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı; kurulduğundan bu yana ulusal kalkınmaya, yöresel gelişime ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına katkıda bulunacak eğitim, kültür, bilim ve sanat alanlarında faaliyetler gerçekleştirmektedir.
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı; kuruluş amaçlarından biri olan eğitim konusuyla ilgili olarak bir dizi faaliyetler yapmaktadır. Bunların arasında; çocukların ve gençlerin okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve araştırma yapmalarını sağlamak için Vakıf kütüphanesinin kullanılmasını özendirici projeler yapmak, eğitici ve aydınlatıcı konferanslar, söyleşiler ve toplantılar düzenlenmek, gönüllü hocaların desteğiyle ortaöğretim çağındaki öğrencilere yönelik bilim ve sanat alanlarında farkındalık oluşturacak çalışmalar yapmak, başarılı öğrencilere burs vermek gibi faaliyetler yer almaktadır. Bunların yanı sıra vakıf, yurt içi ve yurt dışında çeşitli projeler uygulamakta, kültür-sanat ve mesleki eğitim alanlarında Avrupa Birliği projeleri yürütmektedir. 
Yerel bazda yürütülen projelerden biri olan, "Nitelikli Teknik Güçlü Türkiye” projesi 2007 yılından bu yana devam etmektedir. Bu proje kapsamında; başarılı mesleki ve teknik lise öğrencileri bursla desteklenmekte, kişisel gelişim eğitimleri almakta ve uygun şartları taşıyanlar grup şirketlerde staj imkânı bulmaktadır. 
Vakıf, 2013 yılı Ocak ayında Hayat Boyu öğrenme-Leonardo Da Vinci programı kapsamında 10 öğrencisini İtalya’ya teorik ve uygulamalı eğitime göndermiştir. Program öncesi 90 saat İngilizce eğitimi alan öğrenciler yurtdışındaki uygulamaları yerinde görme fırsatı bulmuşlardır.
6 Nisan 2017 Perşembe günü, Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu’nun, İl Milli Eğitim Müdürü  Mahmut Oğuz’un ve Vali Yardımcısı  Hakkı Ünal’ın açılış konuşmaları başlayan “Mesleki ve Teknik Liseler Kariyer Günleri” programı, Debak A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Faruk İnceoğlu ve  Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci tarafından sunulan “Teknik ve Mesleki Eğitimin Sanayi İçin Önemi” konulu seminer ile devam etti. 
Katılımcılar; Meslek liselerinin ülke sanayinin gelişimi için önemini, onlara daha çok ihtiyaç olduğunu, öğrencilerin mezun olduklarında işlerinin genelde hazır olduğunu, buna karşılık üniversite mezunlarının sadece 1/4'ünün işe yerleşebildiğine değindiler. Sanayi 4.0 kavramıyla geleceğin üretim teknolojilerinin gelişmesine dikkat çektiler. 
Meslek lisesi mezunu olan ve Er-Bakır’da görev yapmakta olan iki başarılı çalışan, rol model olarak öğrencilerle buluşturuldu.


Bu semineri, okulun öğrencilerinin yanı sıra Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ve Denizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin birer grup öğrencisi de izleme imkânı buldu. Seminerin ardından öğrenciler, stantları ziyaret ederek şirketler hakkında bilgi aldılar, staj ve iş başvurusu yaptılar.
Kariyer Günlerine katılan şirket ve sivil toplum kuruluşlarının isimleri alfabetik sırayla aşağıdaki gibidir.
ABALIOĞLU HOLDİNG A.Ş.
ASANSÖRCÜLER DERNEĞİ
AYDINLIK BİLİŞİM
BEREKET ENERJİ
BEZ TEKSTİL
CAFER SADIK ABALIOĞLU EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI
DENTAŞ KAĞIT A.Ş.
DETGİS
DOÇEV
ELSAN
ERBAKIR A.Ş.
FILIDEA TEKSTİL A.Ş.
GÖKHAN TEKSTİL
HÜRSAN
KAYNAK TEKSTİL
MERCAN KİMYA
VERİTAS TEKSTİL

MESLEKİ ve TEKNİK LİSELER KARİYER GÜNLERİ 2017- PROGRAM
10.00-10.30 Açılış ve Protokol konuşmaları:
Ali Abalıoğlu - Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı
Mahmut Oğuz - İl Milli Eğitim Müdürü
              Hakkı Ünal - Vali Yardımcısı              
10.30-11.30 Seminer    -  “Mesleki ve teknik eğitimin sanayi için önemi”
Faruk İnceoğlu - Debak A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı
Müjdat Keçeci -  Denizli Sanayi Odası Başkanı
11.30-15.00 Stantların ziyaret edilmesi, staj başvurularının alınması