Meslek Tanıtım Günü Etkinliği Öğrencilerin Yoğun İlgisi ile Yapıldı

Meslek Tanıtım Günü Etkinliği Öğrencilerin Yoğun İlgisi ile Yapıldı

Denizli Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü (Denizli İŞKUR) ile İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi işbirliğinde "Meslek Tanıtım Günü" etkinliği düzenlendi

Denizli Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü (Denizli İŞKUR) ile İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi işbirliğinde "Meslek Tanıtım Günü" etkinliği düzenlendi. 


Meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, kendilerine uygun, doğru mesleği tercih etmeleri amacıyla İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Denizli İŞKUR Şube Müdürü, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü, Denizli İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları, öğrenciler, öğretmenler ve farklı mesleklerden alanında uzman kişiler katılım gösterdi. 


Etkinlik, Okul Müdürü Muhammed OĞUR’un açılış konuşması ile başladı. Oğur öğrencilere, yapacağımız çalışmaların sizler ve geleceğiniz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” temennisinde bulundu. Okul Müdürü Oğur, etkinliğe katılım sağlayan meslek erbaplarına ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Denizli İŞKUR yetkililerine, öğretmenlerimize ve yoğun ilgilerinden dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Ardından, alanında uzman kişiler tarafından “Cumhuriyet Savcısı, Hakim Adayı, Avukat, Psikolog, Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen, Ergoterapist, İç Mimar, Gazeteci ve TV Programcısı, Uluslararası Satış Yöneticisi, Goalball Sporcusu” meslekleri tanıtıldı.   

İstihdamın yapısında ve istihdamın düzeyinde meydana getirilecek nitelikli değişiklikler, karar aşamasında olan gençlerin kendilerine, ilgi ve becerilerine, yetenek ve beklentilerine uygun mesleği tercih etmelerine bağlı olduğunun bilinci ile öğrencilere yönelik hazırlanan etkinlikte; öğrenciler meslekler hakkında merak ettikleri tüm hususlar hakkında yüz yüze meslek erbaplarına danışma, soru sorma şansını buldu. Aradıkları, merak ettikleri cevapları birinci elden; uzman kişilerden öğrenmiş oldu.