Meslek lisesi öğretmenleri ve öğrencileri Erasmus+ Projesi ile Avrupa’ya açıldı

Meslek lisesi öğretmenleri ve öğrencileri Erasmus+ Projesi ile Avrupa’ya açıldı

Meslek lisesi öğretmenleri ve öğrencileri Erasmus+ Projesi ile Avrupa’ya açıldı

İHA) - Denizli’de Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erasmus+ Projeleri ile yurt dışında öğretmenlerine eğitim, öğrencilerine de staj imkânı sağlıyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) Erasmus+ projelerini kapsamında Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Elektrikli Araçların Bakım ve Onarımlarının Benzinli ve Dizel Araçlarla Karşılaştırılması” isimli Erasmus+ projesi ile öğrencilerine bir Avrupa ülkesinde staj yapma imkanı sundu. Aynı projede öğretmenler de İş Başı Gözlem hareketliliğine dâhil olarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan okulun çalışmalarını yakından görmek ve öğrencilerin yurt dışındaki staj deneyimlerini gözlemlemek için okula ziyaret gerçekleştirdi.

Okulun Erasmus+ projeleri ile ülkemiz ve öğrenciler adına çok değerli çalışmalara imza attığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, “Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz öğrencilerinin ve öğretmenlerinin mesleki açıdan gelişimi adına teknolojik açıdan gelişmiş Avrupa ülkelerinde bulunan işletmelerle iş birliğine gidirek, Erasmus+ projeleriyle bu iş birliğini öğrenci ve öğretmenlerinin mesleki becerilerini artıracak şekilde hayata geçirdi. Geçtiğimiz yıllardaki benzer projelerde olduğu gibi “Elektrikli Araçların Bakım ve Onarımlarının Benzinli ve Dizel Araçlarla Karşılaştırılması” isimli projede de teknolojik gelişmelerin yerinde görme imkânı sağlanılması hedeflenerek proje hazırlandı. Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanından 3 öğretmenimiz İşbaşı Gözlem hareketliliği ve aynı alandan 6 öğrencimiz ve bir refakatçi öğretmeniz Staj hareketliliği için bu projede yer aldı” dedi.

“18 aylık süresi olan projemizin toplam bütçesi 25 bin 566 Euro olarak gerçekleşti”
Projenin ev sahibi ortağının İspanya’nın Barcelona şehrinde faaliyet gösteren McAuto13 isimli işletme olduğunu ifade eden İl Müdürü Çalışkan, “18 aylık süresi olan projemizin toplam bütçesi 25 bin 566 Euro olarak gerçekleşti. İşbaşı İzleme Faaliyeti için Motorlu Araçlar Teknolojisi alanından üç öğretmen İspanya’nın Barselona şehrine gitti. Bir hafta süren bu hareketlilikte öğretmenlerimiz McAuto13 işletmesinde İşbaşı Gözlem gerçekleştirdi. İşbaşı Gözlem kapsamında işletmeye gelen benzinli ve dizel araçlarda gerçekleşen tamir ve bakımları gözlemleyerek yine aynı işletmede gerçekleşen elektrikli araçlardaki tamir ve bakımlar ile kıyaslama yapma şansını buldular. Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı 12. Sınıfından altı öğrenci İspanya’nın Barselona şehrine gitti. Ev sahibi ortağımız işletmede staj hareketliliğine katılan altı öğrencimiz haftada beş gün gittikleri işyerinde çalışan ustaların gözetiminde gelen araçlar üzerinde bakım ve onarımlar gerçekleştirmişlerdir. Öğrencilerimiz; benzinli, dizel, hibrit, elektrikli otomobillerin proje konumuz dâhilinde bakım ve onarımlarını yaparlarken fosilli yakıtlar ile çalışan araçlarda yapılan işlemlerle elektrikli araçlarda yapılan işlemleri karşılaştırma fırsatını da buldular” ifadelerini kullandı.