Merkezefendi’de ‘Yüzüncü Yıl Gençlik Merkezi’ hizmete açıldı

Merkezefendi’de ‘Yüzüncü Yıl Gençlik Merkezi’ hizmete açıldı

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ‘Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi

CUMHURİYETİN 100. YILINA YAKIŞIR MERKEZ

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ‘Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Açılış törenimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi'miz, ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Merkezefendi Belediyesi ilçe genelindeki yapısal projelerine tüm hızıyla sürdürüyor. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ‘Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi’ açılışı gerçekleştirilerek hizmete hazır hale getirildi. Merkezefendi’de ve Denizli’de yaşayan gençlerin sosyal, eğitim ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ilçeye kazandırılan merkezin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılışa; Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Belediyesi eski başkanlarından Ali Marım, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, Deva Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Semerci, Merkezefendi Belediye Başkan yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan, Fatih Coşkun ve Hüdai Tirit, Cumhuriyet Halk Partisi il, ilçe, kadın ve gençlik kolları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Merkezefendi Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program yoğunluğu nedeni ile açılışa katılamayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ün yolladığı tebrik mesajı da programda okundu.

“7’DEN 70’E HER YAŞTAN HEMŞEHRİLERİMİZE HİZMET SAĞLIYORUZ”

Merkezefendili gençlerin her zaman yanında olduğunu belirten Başkan Doğan, “Sizlerle birlikte bu yola çıktığımızda Merkezefendimizi sosyal belediyeciliğin başkenti yapacağız demiştik. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlarken, bu anlamlı günlerde yaptığımız hizmetler ve projelerle artık Merkezefendi Belediyemiz takdire şayan belediyelerden bir tanesi oldu. Tabikide bunları sizin emeğiniz ve desteğiniz ile gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren 50 mahallemizin ihtiyaçlarına ve taleplerine göre projeler üretmeye çalıştık. Açtığımız merkezler ile çocuklarımızın eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlamaya çalıştık. Yapısal projelerin yanında, sanatın, sporun ve tiyatronun ne kadar önemli olduğunu düşündük ve 7'den 70'e her yaştan hemşehrilerimizin yararlandığı merkezlerimizi faaliyete geçirdik” ifadelerini kullandı.

"HER KALBE DOKUNAN VE YÜREKLERİ ISITAN BİR BELEDİYEYİZ"

Geleceğin teminatı olan gençler adına yapılan her projenin önemli olduğunu dile getiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Sizlerden aldığımız destekle, Merkezefendi Belediyesi'ni bir bina olmaktan çıkarıp her evin içine giren, her kalbe dokunan, evlerdeki sıkıntıyı çözmeye çalışan ve yürekleri ısıtan bir belediyecilik anlayışını bu dönemde çalışma arkadaşlarımızla birlikte sürdürmeye çalıştık. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlarken, bir yapısal projemizin daha açılışını gerçekleştiriyoruz. En büyük fikir adamı olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyonuna yaraşır, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutladığımız için de merkezimizin adını 'Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi' olarak belirledik” diye konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ İLALEBET YAŞATACAĞIZ” 

Çocukların eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Doğan, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve kadınlarımızın rahatça girip çıkabileceği bir yapısal projeye ihtiyaç vardı. Biz de doğru yeri belirleyip bu projemizi tamamladık. Bütçemizi doğru kullanarak ve mahallelerimize eşit bir şekilde dağıtarak hizmet etmeye gayret ediyoruz. Biz istiyoruz ki her çocuğumuz kütüphaneye gitsin, kitap okusun, spor yapsın, enstrüman çalsın. İşte bu binanın içinde bunların hepsi mevcut. Bizler söz verdiğimiz gibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ilalebet yaşatacağız ve onun ilke ve inkilapları doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu Cumhuriyet coşkusunu ilalebet ilçemizde ve ilimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Sizlerden aldığımız destekle ilçem adına çalışacağıma söz veriyorum. Merkezimiz ilçemize hayırlı olsun" dedi.

“MERKEZEFENDİ’DE İNSAN HAYATINA DOKUNAN PROJELER YAPILIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, “Bu anlamlı haftada Cumhuriyetin 100'üncü yılında bu güzel tesisi mahallemize kazandırdığınız için Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'a teşekkür ediyorum. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bu güzel tesisi mahallemize ve Denizlimize kazandırdınız. Bu güzel tesisi ilçeye kazandırmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. İnsan hayatına dokunan ve projeler geliştiren bir belediye Merkezefendi Belediyesi" diye konuştu.

“BAŞKAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, "Cumhuriyetin 100'üncü yılında 'Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi'ni ilçemize kazandırdığı için Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'a teşekkür ediyorum. Başkanımız Şeniz Doğan'a bundan önce yaptıkları projelere ve bundan sonra da yapacağı projeler adına teşekkür ediyorum.

Açılış konuşmalarının ardından ‘Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi’nin kurdelesi protokol üyelerince kesildi. Ardından modern eğitim sınıflarının, kişisel gelişim ve hobi atölyelerinin, kütüphane ve çok amaçlı salonun ve birçok aktivitenin yapılacağı tesis katılımcılarla beraber incelendi.