Merkezefendi’de Pet Kafe ve Mama Üretim Tesisi faaliyetleri sürdürüyor

Merkezefendi’de Pet Kafe ve Mama Üretim Tesisi faaliyetleri sürdürüyor

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Can dostlarımızın her zaman yanında oluyor, tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi

Merkezefendi Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan ve Türkiye’ye örnek olan Pet Kafe ve Mama Üretim Tesisi’nde üretilen mamalar ve kulübeler, can dostların beslenme ve barınma ihtiyacını karşılıyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Can dostlarımızın her zaman yanında oluyor, tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Merkezefendi Belediyesi, Pet Kafe ve Mama Üretim Tesisi faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Tesiste üretilen haftalık 2,5 ton mamanın 1 tonu gönüllülere, 1,5 tonu da kırsal bölgelerde bulunan 25 noktaya ekipler tarafından ulaştırılıyor. Bu sayede hem şehirdeki hem de kırsal bölgelerdeki sokak hayvanlarının beslenmesine büyük bir katkı sağlanıyor. Aylık 10 ton mamayı patili dostlara ulaştıran Merkezefendi Belediyesi, bugüne kadar 500 adet kedi ve köpek kulübesini de ilçenin belli noktalarına bırakarak sokak hayvanlarının yaz aylarında sıcaktan, kış aylarında ise sert hava şartlarından koruyarak a daha güvende olmalarını sağladı.

“Bu dünyayı onlarla birlikte paylaşıyoruz”
Can dostların her zaman yanında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Göreve geldiğimiz günden beri sokakta yaşayan can dostlara büyük önem veriyoruz. Tüm canlılarımız şehrimizin birer parçası ve bu dünyayı onlarla birlikte paylaşıyoruz. Pet Kafe ve Mama Üretim Tesisi’nde can dostlara sıcak bir yuva ve beslenme ihtiyacını sağlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Sokak hayvanlarının yaşam haklarının korunması ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesinde büyük çaba sarf ediyoruz. Hayvanlara karşı uygulanan her türlü şiddet ve kötü muamelenin son bulduğu, doğadaki tüm canlıların birlikte uyum içinde yaşaması umuduyla, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.