Merkezefendi’de ‘Küçükbaş hayvan ve yem desteği’ kayıtları başladı

Merkezefendi’de ‘Küçükbaş hayvan ve yem desteği’ kayıtları başladı

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bu projemiz ile ilçemizde hayvancılık ile uğraşan kadınlarımızın ekonomiye katılmasını ve bölgenin kalkınmasını sağlıyoruz” dedi

 Merkezefendi Belediyesi tarafından “Kırsal Kalkınma Eylem Planı” dahilinde kadın üreticilere küçükbaş hayvan ve yem desteği üçüncü kez gerçekleştirilecek. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bu projemiz ile ilçemizde hayvancılık ile uğraşan kadınlarımızın ekonomiye katılmasını ve bölgenin kalkınmasını sağlıyoruz” dedi.


Sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarına devam eden Merkezefendi Belediyesi kadın üreticilere destek olmayı sürdürüyor. “Kırsal Kalkınma Eylem Planı” çerçevesinde daha önce iki kez kadın üreticilere sağlanan küçükbaş hayvan ve yem desteği üçüncü kez gerçekleştirilecek. 6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile köyden ve beldeden mahalleye dönen Altındere, Yeşilyayla, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikçi, Salihağa ve Aşağışamlı Mahallelerinde ikamet eden kadın üreticilere Tarsim sigortalı, merinos ve merinos melezi cinsi 5 adet koyun, 1 adet koç ve 6 aylık yem desteği sağlanacak. Destekten yararlanmak isteyen kadın üreticiler başvurularını, 29 Eylül Cuma gününe kadar Merkezefendi Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapabilecekler. Üreticiler, Merkezefendi çağrı merkezinden de detaylı bilgi alabilecekler.
Kadınları ekonomik anlamda desteklemek için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Doğan, bölgenin de kalkınmasını sağladıklarını söyledi. Doğan, “Her zaman üretime büyük önem verdik. Bu noktada da üreticilerimizin yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Ekonomik sıkıntılar ne yazık ki üreticilerimizi fazlasıyla yoruyor. Bizler de onların yükünü hafifletmek için birçok noktada destek sağlıyoruz. Üreten, gelişen ve büyüyen bir Merkezefendi hedefiyle başlattığımız Kırsal Kalkınma Eylem Planımız dahilinde her bir kadın üreticimize, üçüncü kez ‘5 Koyun, 1 Koç ve 6 Aylık Yem’ desteğinde bulunuyoruz. Bu projemiz ile; ilçemizde hayvancılık ile uğraşan kadınlarımızın ekonomiye katılmasını ve bölgenin kalkınmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.