Merkezefendi İlkokulu’nda deprem ve tahliye tatbikatı yapıldı

Merkezefendi İlkokulu’nda deprem ve tahliye tatbikatı yapıldı

Denizli’nin Merkezefendi İlkokulu’nda deprem ve tahliye tatbikatı yapıldı

(İHA) – Denizli’nin Merkezefendi İlkokulu’nda deprem ve tahliye tatbikatı yapıldı. Yaşanabilecek bir deprem esnasında uygulanması gereken çök-kapan-tutun yöntemini öğrenen öğrenciler, saniyeler içerisinde binadan tahliye edildi.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bulunan Merkezefendi İlkokulu’nda, tüm sınıflarda okuyan öğrencilerin katılımıyla deprem ve tahliye tatbikatı yapıldı. Hazırlanan afet senaryosu çerçevesinde ilk sirenin çalmasıyla harekete geçen öğrenciler, yaşanabilecek muhtemel bir deprem esnasında yapılması gereken ilk işlem olan çök-kapan-tutunu 1 dakika boyunca sınıflarında uyguladı. Çalan tahliye sireniyle birlikte sınıflardan çıkartılan öğrenciler, öğretmenlerinin koordinesinde hızlıca hareket ederek okulun bahçesinde belirlenen toplanma alanlarına yönlendirildi.

İkaz sirenleriyle birlikte önce çök-kapan-tutun yaparak sıraların altında saklanan öğrencilerin, daha sonra ise başlarını koruyarak binadan tahliye edildiği tatbikat, gerçek bir afet anını aratmadı. Saniyeler içerisinde okulun iki binasını da tahliyeye ederek tatbikatı başarıyla tamamlayan öğrencilere, toplanma alanında deprem, tahliye ve yangın konularında bilgilendirme yapıldı.