Merkezefendi Engelsiz Fest büyük bir enerjiyle başladı

Merkezefendi Engelsiz Fest büyük bir enerjiyle başladı

Merkezefendi Belediyesi'nin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla üçüncü kez düzenlediği ‘Engelsiz Fest’ başladı

(İHA) - Merkezefendi Belediyesi'nin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla üçüncü kez düzenlediği ‘Engelsiz Fest’ başladı.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam eden Merkezefendi Belediyesi, ilçedeki faaliyetlerini sürdürüyor. ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ için farkındalık amacıyla daha önce iki kez düzenlenen ‘Engelsiz Fest’in bu yıl üçüncüsü yapılıyor. Festival, kortej yürüyüşü ile başladı. Başkan Doğan da özel bireyler ve aileleri birlikte yürüdü. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivalde ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren engelli spor kulüplerine de malzeme ve ekipman desteğinde bulunuldu. Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi’nde eğitim gören özel bireylerin yaptığı el emeği ürünler de stantlarda sergilendi. Başkan Doğan, stantları gezerek özel bireylerle yakından ilgilendi. Renkli görüntülerin olduğu festivalde ‘Engelsiz Survivor’ etkinliği ile özel bireyler birbirinden farklı parkurlarda kıyasıya yarıştı.

“Yanınızda olacağıma bir kez daha söz veriyorum”
Özel bireyler ile adeta bir aile olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Engelsiz Fest’i üçüncü kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özel bireylerimizin enerjisi, tebessümü ve mutluluğu bize güç veriyor. Merkezefendi Belediyesi olarak özel bireylerimizin her daim yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Engelsiz Yaşam Akademimizde kurs sayılarımızı artırdık. Çocuklarımızın bütçelerine, üretim odaklı projeler gerçekleştirerek katkıda bulunuyoruz. Sizlerden aldığımız destek ile yapıyoruz. İlçemizdeki her hizmeti ortak akıl ile gerçekleştiriyoruz. Engelleri hep birlikte aşmaya devam ediyoruz. Geziler, piknikler ve birçok sosyal aktivite gerçekleştirdik özel bireylerimiz için. Kötü günlerimizde de hep beraber olduk, iyi günlerimizde de. Engelsiz Yaşam Akademimizle bir aile olduk. Yerel yöneticiler olarak özel bireylerimizin konforunu sağlamak zorundayız. Her zaman özel bireylerimizin ve ailelerinin yanında olacağıma bir kez daha söz veriyorum” ifadelerini kullandı. Festivalin ikinci gününde ‘Engelsiz Survivor’ ve DJ performansı olacak. Stantlardaki el emeği ürünler yine gün boyu sergilenecek.