MERAL AKŞENER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

MERAL AKŞENER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Herhangi bir konumu olmamasına rağmen referandum oylamasında “hayır” mücadelesi veren MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener gittiği her yerde büyük ilgi görüyor . Bugün Isparta’da konuşan…

Herhangi bir konumu olmamasına rağmen referandum oylamasında “hayır” mücadelesi veren MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener gittiği her yerde büyük ilgi görüyor . Bugün Isparta’da konuşan Akşener, halkın salona sığmaması üzerine açık hava mitingi yaptı.

Balgat yönetimi tarafından partiden ihraç edilenler arasında bulunan MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, gittiği her yerde büyük bir ilgi görerek, sınırları zorluyor. MHP ve AKP yöneticilerin korkulu rüyası haline gelen ve konuşmaması için her türlü engelle rağmen, gittiği şehirlerde halk tarafından büyük ilgi görerek kucaklanan Meral Akşener, bugün Isparta’da “Konuşturmama eğilimlerine” rağmen, ülkücüler tarafından düzenlenen salon toplantısına gitti. Ancak halkın salona sığmaması üzerine salonun dışında halkla buluşan Akşener’in takipçilerinin arasında bütün kesimlerden kadınların olması da dikkat çekiyor.

“80 Milyon kere Hayır” sloganı ile meydanlarda halka hitap eden Merak Akşener “Tek adam rejimine gitmemek ve parlamenter demokrasi sisteminin, Cumhuriyetin korunması için Hayır diyeceğiz. Çocuklarımızın geleceği için Tek adam rejimine geçit verilmemelidir” dedi.  

Öte yandan, Fox TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Akşener, 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu öncesi son anket sonucunu açıkladı. Referandum sonrasında MHP'nin mecliste kalabilmesi adına çalıştıklarını ifade eden Meral Akşener, Balgat'ın tepkisi ile karşı karşıya kaldıklarını da aktardı. Referandum öncesinde gençlere seslenen Akşener, "Bu ülkeyi tek bir kişinin eline bırakırlarsa artık çok geç olabilir" dedi.

Fox TV’de İsmil Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katılan MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. “Ben tarafsız bir gazeteci olarak diyorum ki muazzam bir dip dalgası var sizin arkanızda. Güçlü bir gruba hitap ediyorsunuz” diyerek programa başlayan Küçükkaya’nın sorularnı cevaplayan Akşener, “Getirilmek istenen sistem Türkiye’nin hayrına değil ve vatandaş bunu görüyor" dedi.

Akşener’in canlı yayında, özetle, “Sayın Uçum'un açıklamaları Türkiye'nin hayrına bir açıklama değil. Halk da bunu görüyor zaten. Evet çıkması halinde bu kontrol edilemez güç serbest bırakılmış olacak burada sözüm Sayın Cumhurbaşkanı'na değil tabi ki.

AKP'li vatandaşlar da diyor ki muhtar olamaz dediler biz onu 3 defa başbakan bir defa Cumhurbaşkanı seçtik. Ama elince bu kadar güç yokken bile Davutoğlu'nu görevinden aldı. Göreve geldikten sonra nereler çıkacağını bilemedikleri için çekiniyorlar. Hayır çıkması halinde Cumhurbaşkanı bir yere gitmeyecek. Başbakan'ı bilemem ama ona biz karışamayız. Hayır çıkması durumunda bizim bir koltuk beklentimiz yok dolayısı ile kişisel olmayan bir çalışma ve bunu milletimiz anlıyor.” Dedi.