Memleket Partisi Pamukkale İlçe Halkla Buluştu

Memleket Partisi Pamukkale İlçe Halkla Buluştu

Memleket Partisi Pamukkale ilçe Teşkilatı, Karşıyaka Mahallesinde “Halkla buluşma” toplantısı gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Savaş Akman, halkın sorunlarını dinledi. Kalabalık umutları artırdı.

Kurulduğu günden bu yana halkın umudu olmayı sürdüren Memleket Partisi teşkilatları halkla buluşmalarını sürdürüyor. Özellikle Pamukkale ilçe Örgütü, zaman zaman yaptığı halk buluşmalarında halkın nabzını tutarken, bir yandan da sorunların çözümü noktasında bilgilendirmelerde yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka mahallesinde “halkla buluşma” toplantısı düzenleyen Memleket Partisi Pamukkale ilçe Başkanı Savaş Akman, “Karşıyaka mahallesinde Memleket Partisi Pamukkale iİçe Örgütü halkla buluşma toplantımızı gerçekleştirdik. Ülke gündemini ve halkın sorunlarını dinledik kalabalık bizim umutlarımızı daha da artırdı.” Dedi.

Enflasyon mu, Hayat Pahalılığı mı Daha Kötüdür?

Memleket Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Savaş Akman, toplantıda bir yandan halkın sorunlarını dinlerken, bir yandan da ülkemizin içide bulunduğu siyasi, ekonomik sıkıntılara değindi. Çözüm yollarını aktardı.

Konu hakkında toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Savaş Akman, “Ekonomik sıkıntılar ve sorunlara herkesin kendi durumuna bakarak cevap vermesi gerekir. Enflasyon ortamında herkesin geliri enflasyona endekslenmiş olduğunda enflasyon artışı hayat pahalılığına yol açmaz. Ama özellikle dar gelirlilerin, asgari ücretlinin, emeklinin, memurun maaşı yıl başında belirlendiği için yüksek enflasyon ortamında bu kesim hayat pahalılığında doğrudan ve yüksek oranda etkilenir. Arkadan yapılacak telafi zamları bile söz konusu olma hayat pahalılığının tüm etkilerini silmek mümkün olmaz.

Oysa kur korumalı mevduatta parası olanlar, enflasyon artışını hızlı bir şekilde enflasyona veya üzerine uyarlama kabiliyeti olanlar, geçiş garantisini dövize ve enflasyona endekslemiş olanlar, doğalgaz dağıtım şirketlerinde olduğu gibi dağıtım için alacakları payı Yİ-ÜFE aylık artışına endekslemiş olanlar için enflasyon olumsuz değil, bazen olumludur. Hayat pahalılığına veya sermaye erimesine yol açmaz, aksine milli gelirden aldıkları payı artırırlar.

Evet, kısaca enflasyon herkes içindir. Geneldir. hayat pahalılığı ise gelirini enflasyon oranında artıramayan dar gelirli, asgari ücretli, emekli, memur, küçük esnaf için hayatı çekilmez kılan bir beladır, illettir. Bu anlamda Türkiye’de enflasyon yok, hayat pahalılığı var demek, bir siyasi iktidarın kullanabileceği en son söylemlerden biri olması gerekir” dedi.

Memleket Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Savaş Akman, halk toplantılarının sürdürüleceğini ve Denizli Pamukkale halkının her konuda bilgilendirileceğini sözlerine ekledi.