Memleket Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Akman, hızlı başladı

Memleket Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Akman, hızlı başladı

Memleket Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Savaş Akman, Pamukkale ilçesinde emlak vergilerinin Emlak Vergisi Taktir Komisyonu tarafından yüzde 800 artırılarak uygulanmasında dar gelirli vatandaşlarımızın…

Emlak Vergilerinin, tarlaları sanayi alanı göstererek alınmasının dar gelirli çiftçi kesimi mağdur ettiğini dile getiren Memleket Partisi Pamukkale ilçe Başkanı Savaş Akman, konu hakkında Pamukkale Belediyesi’nden açıklama beklediklerini belirterek, “Pamukkale ilçesinde Emlak Vergisi Takdir Komisyonu tarafından çıkarılan emlak vergilerinin miktarı  %.800 artırılarak, Akhan, Güzelköy, Kale ve Pınarkent mahallelerine  uygulanan geçen yıl 150 lira gibi alınan bedellerin yerini 1200 Lira gibi büyük bir meblağ istenmesi iş yeri, konut sahipleri hatta tarla sahibi çiftçilerimizin yeri sanayi alanı gibi gösterilip fahiş fiyat artışıyla vatandaşımıza yapılan bu zammın nedenini Pamukkale belediye başkanımız Sayın Avni Örki’den Memleket Partisi Pamukkale ilçe örgütü olarak bir açıklama bekliyoruz” dedi. 

Açıklamasında “Ülkemizde, emlak satış değerleri ile Belediyelerin belirlediği vergiye esas değerler arasında önemli farklar vardır. Aradaki bu farkın giderilmesi için Belediyeler vergiye esas emlak değerlerini belirlerken alım-satım gerçek değerlerine yaklaşmaya çalışıyorlar.” Diyen Memleket Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Savaş Ahman durumun düzeltilmesini de istediği yazılı basın açıklamasında, “Ancak, bu durumda olan maddi durumu iyi olmayan vatandaşa oluyor. Belediyeler, vergiye esas emlak değerlerini belirlerken, toplumu oluşturan kitlenin ekonomik ve sosyal durumunu dikkate almalıdır. Belediyelerin belirlediği rakamlar, piyasadaki gerçek değerlerle aynı olmalıdır. Ancak emlak vergi miktarları, vatandaşın ekonomik durumu göz önüne alınarak düşürülmelidir. Yüksek vergi oranları yanında emlak değerleri de yükseltilince vatandaş mağdur oluyor. Bunun çözümü; Emlak değerleri gerçeğe uygun belirlenmeli, Emlak vergi oranları düşürülmelidir.” Dedi.