Memleket Partisi, Enes Kara’nın intiharı nedeniyle adeta isyan etti.

Memleket Partisi, Enes Kara’nın intiharı nedeniyle adeta isyan etti.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın bir tarikat yurdunda intihar etmesine ilişkin toplumun her kesiminden sesler yükselirken, en büyük tepkiyi Memleket Partisi verdi

Memleket Partisi Genel Başkan yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, parti programında yer alan (sayfa43) maddeleri sosyal medyadan paylaşarak “Gençlerimizi cemaat yurtlarına mahkûm etmeyecek, barınma dahil tüm ihtiyaçlarını devlet tarafından karşılayacağız” dedi. 

Mehmet Ali Çelebi ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcılarına ve 3 Bakanlığa yönelik olarak toplamda 4 tane de soru önergesi verdi.  “Tarikatların kışlada, adliyede, okulda, yurtta işi yoktur, bunları engelleyin.” diyen Çelebi, “TOKİ devlet yurdu yapımına öncelik versin.” “Paralel eğitime müsade etmeyin.” 

“Yurt yoksa öğrencilere kira/geçinme yardımı verilsin.” şeklinde önerilerde bulundu.   

Mehmet Ali Çelebi ayrıca, Millet İttifakı bileşenlerinin Enes Kara’nın intiharına sessiz kalmalarını da eleştirerek vatandaşlara “Bu suskunlar topluluğuna mecbur değilsiniz! Artık seçenek var. Memleket Partisi var!” diyerek sözlerini tamamladı.