MELİKE BASMACI'NIN HEDEFİ DİYANET

MELİKE BASMACI'NIN HEDEFİ DİYANET

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın milli piyangonun haram olduğuna dair fetvasını değerlendiren CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, AKP döneminde şans oyunlarında yaşanan artışa dikkat çekerek…

Basmacı: Diyanet’in fetvası manidar

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın milli piyangonun "haram olduğuna" dair fetvasını değerlendiren CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, AKP döneminde şans oyunlarında yaşanan artışa dikkat çekerek farklı bir bakış açısı getirdi. Basmacı ayrıca gelirin dağıtıldığı kurumlara da dikkat çekti.

2002 sonrası AKP döneminde çıkartılan yeni şans oyunları ile devletin şans oyunlarından kazancının ciddi miktarda arttığına işaret eden CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "milli piyango haramdır" fetvasını değerlendirdi. "Bu ne perhiz ne lahana turşusu" diyen Basmacı, "Hem insanların dini duygularını sömürerek işbaşına geleceksin. 15 yıl boyunca o değerler üzerinden siyaset üreteceksin 2003 sonrasında da kendi elinle şans oyunlarını çeşitlendirerek oradan elde edilen kazanç ile hizmet üreteceksin. Diyanet işleri Başkanlığının fetvasından anlıyoruz ki, sen 'haram paradan' hizmet üretmişsin" dedi.

"DEVLET CİDDİ GELİR SAĞLIYOR"

Şans oyunlarından sağlnan gelirlere dikkat çeken Basmacı, "Şans oyunlarından elde edilen gelirin büyük bir kısmı Savunma Sanayii Destekleme Fonu, Tanıtma Fonu, Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) gibi önemli hizmet eden kurumlara aktarıldığı görülüyor. Anılan kurumlar topluma faydalı olan kurumlardır. Milli Piyango Genel Müdürlüğü karının hepsinin devlete kaldığı bir süreçte bu çıkışı nasıl yorumlamak lazım?" diye sordu.

YENİ ŞANS OYUNLARI ÇIKTI

2003-2012 dönemini mercek altına alan Basmacı, "AKP hükümeti döneminde başlayan ve spor müsabakaları üzerinden oynanan Süper Toto'da artış yaşandı. İddaa olarak bilinen ve 2004 yılından itibaren oynanmaya başlayan Spor Toto Süper Loto gibi oyunlar da AKP hükümetlerinin eseridir" dedi.