Meclis’te kadınların sesi olacağım

Meclis’te kadınların sesi olacağım

İyi Parti Denizli Milletvekili Adayı Şebnem Bababalım Yağcı, Denizli’de birinci parti olacaklarını ve TBMM’de kadınların gür sesi olacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş döneminde aktif rol oynayan Denizli milletvekilerinden H. Mazlum Bababalım’ın torunu Şebnem Bababalım Yağcı, dedesinin yolunda, TBMM bünyesinde özellikle kadınları temsil etme yolunda adımlar atacağını belirtiyor.

İyi Parti Denizli milletvekili sıralamasında 4. Sırada yer alan Şebnem Bababalım Yağcı, İyi Parti’nin Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de çok güçlü ve sağlam bir ekiplerinin olduğunu vurgulayarak, “Çalışmalarımız ile Denizli’de birinci parti olarak sandıktan çıkacağımıza inanıyorum. Bu inançla Denizli genelinde köy, köy, mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev sıkılmadık el bırakmadan, usanmadan sıkılmadan insanlarımızın, hemşerilerimizin, özellikle kadınlarımızın yüreklerine girmek istiyorum.” Dedi.

KADINLARIMIZIN SESİ OLACAĞIM

Gazetemize konuşmasında “Ben, genel merkez çalışmalarımızda da kadın politikaları üzerinde çalışmalar yaptım. Onların aile durumunu, ekonomiye katkılarını, ellerinden tutulduğu zaman neler yapabileceklerini çok iyi bildiğimden, özellikle kadınlarımızın kalplerine dokunmak istiyorum. Denizli kadını üretkendir. Ailesine siper olduğu kadar, özverili hareketleri ile her şeyi hak ediyorlar. Bu yüzden kadınlarımızın gür sesi olmak istiyorum.” DİYEN Milletvekili Adayı Şebnem Bababalım Yağcı seçim çalışmaları ve düşünceleri konusunda şunları söyledi;

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye şartlarında kadınlarımızın durumu son yirmi yılda çok değişti. Geriledi. Şiddet, cinayet ve dahası sosyal haklardan mahrum kalan kadınlarımız çaresizlik içindedirler. Ben bir kadın milletvekili adayı olarak, daha önceden yaptığımız çalışmalar neticesinde bu durumun el ele vererek değiştirilebileceğini düşünüyorum. Bu yüzden 6284 sayılı Kanun ile İstanbul Sözleşmesi’nin kadınları koruyan, onları güçlü kılan sözleşme olduğunu inanarak, Denizli bölgesinde bıkmadan kadınlarımıza haklarını anlatmak istiyorum. Çünkü pek çok kadınımız bu sözleşmeyi bilmiyor. Anlatacağım. İktidar tarafından vazgeçilen bu sözleşmeyi, inşallah iktidar olursak tekrar gündeme getirmeyi düşünüyoruz. İstanbul sözleşmesi kadınlarımız için çok gerekli, bu yüzden bu sözleşme tekrar geri getirilmeli ve yok edilmemeli.

DENİZLİ, EGE’DE ADETA BİR İNCİ GİBİ

Denizli’nin Ege Bölgesinin İncisi bir kent olduğunu belirten Milletvekili Adayı Şebnem Bababalım Yağcı, “Memleketim Denizli benim için çok önemli. Ege bölgesinin adeta incisi olan Denizli; çalışanı, sanayisi, tarımı ve yaşantısı ile fark yaratan, marka ortaya çıkarmaya yatkın bir ilimiz. Bu yüzden Denizli Sanayisinin, mermerinin, tarımının ve köy hayatının ortaya çıkarılması lazım. Çiftçilerimizin ürünlerinin değeri verilmeli, sanayi kesiminde çalışan işçilerimizin, özellikle kadınlarımızın kazanımları  ortaya çıkarılmalıdır. Bu yüzden çalışmalarımda sanayiciler, STK’ler başta olmak üzere bütün kesimlere gidip, projelerimizi anlatacağım.   

DENİZLİ BENİM MEMLEKETİM

Milletvekili adayı Şebnem Bababalım Yağcı, Denizli’de doğduğunu, asker kızı olması nedeniyle Türkiye’nin dört bir yerini dolaştığını belirterek, “Denizli benim memleketim. Cumhuriyete değer veren, azim ve çalışması ile bizlere örnek olan Dedem H. Mazlum Bababalım’ın izinde Denizli’ye hizmet etmek istiyorum. Bu benim vefa borcum. Bu yüzden İyi Parti bünyesinde Denizli’mize hizmet etmek için yola çıktım. Umuyorum beni bağrından çıkaran ve yıllar sonra milletvekili adayı olarak bağrına basan Denizli beni anlayacak ve benimle birlikte yürüyecektir” dedi