MEB AKUB Ekibi Deprem bölgesinden döndü

MEB AKUB Ekibi Deprem bölgesinden döndü

AFAD koordinesinde Hatay ilimizin çeşitli bölgelerindeki enkazlarda kurtarma ve yardım çalışmaları yapan Denizli MEB AKUB ekibi ilimize döndü.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan öğretmenlerden oluşan Denizli MEB AKUB ekibi Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen büyük deprem felaketinin yaşandığı gün olan 06 Şubat pazartesi günü öğleden sonra hazırlıklarını tamamlayarak deprem bölgesine hareket etmişlerdi.

8 arama kurtarmacı ve 2 ulaşım hizmeti personelinden oluşan toplam 10 kişilik ekibi İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, yöneticiler ve çalışma arkadaşları karşıladı.

İki büyük deprem ve sonrasında binlerce artçı depremin yaşandığı afet bölgesine en kısa sürede hazırlıklarını yaparak ilimizden intikal eden ekibin depremin ilk günü afet bölgesine ulaşarak büyük özveri ile çalıştığını belirten Müdür Ekici “Rabbimiz bize böylesine büyük bir felaketi bir daha yaşatmasın. Milli Eğitim Bakanlığı olarak organizasyon anlamında Sayın Bakanımızın öncülüğünde çok hızlı aksiyon alındı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da AKUB ekibimizi ilk günden deprem bölgesine uğurladık. Allah sizlerden razı olsun. Deprem bölgesinde Müdürlüğümüz AKUB Ekibimizle sürekli iletişim halindeydik. Ekibimiz arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra bölgede birçok yardım etkinliğinin içinde aktif rol aldı. Denizli sizinle gurur duyuyor. Bizler de orada yanınızda olamasakda burada kalbimiz hep sizinleydi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü olarak sizlere müteşekkirim. Yapmış olduğunuz bu kutsal görevi ilimiz ve ülkemiz hiç unutmayacaktır. Bugün itibariyle 17 Tır malzemeyi depremzedelerimize gönderdik. İlimiz okullarından veli, öğrencilerimiz ve hayırseverlerimiz tarafından bağışlanan temel gıda, mama, bez, içme suyu, kefen bezi, uyku tulumu, açık alan sobası gibi daha sayamadığım yüzlerce yardım malzemesinden oluştu. Özveri ile yaptığınız çalışmalarınızı tamamlayarak ilimize döndünüz. Yurdunuza, yuvanıza, çoluğunuza çocuğunuza kavuşmuş olmanız bizleri çok mutlu etti. Devletimiz ve Denizli’miz adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda deprem bölgesine gönderdiğimiz yardımlarda bizleri yalnız bırakmayarak yanımızda olan çalışma arkadaşlarıma, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize, hayırseverlerimize ve Denizli halkımıza şükranlarımı iletiyorum. Türkiye olarak tek yürek olduk” dedi. 

Denizli MEB AKUB ekibi üyeleri deprem bölgesine giderek orada ellerinden geldiği kadar özveri ile yardımlarda bulunabilmekten büyük onur duyduklarını belirttiler. Enkaz altında bir tek canlının sesini duyabilmenin ve kurtarabilmenin mutluluğuna, mucizesine şahit olduklarında ekip olarak gururlandıklarını, mutlu olduklarını, duygulandıklarını ve göz yaşlarına hakim olamadıklarını söylediler. Depremzedelere sadece enkazların olduğu yerlerde değil de afet bölgesinin dört bir yanında yardımcı olmak için seferber olduklarını dile getirerek milletimizin başı sağ olsun dediler.