MAKSİAD Makine ve Metal Sektörü İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

MAKSİAD Makine ve Metal Sektörü İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

MAKSİAD Makine ve Metal Sektörü İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

MAKSİAD Makine ve Metal Sektörü İstişare Toplantısı'nda, finansman sorunu, teknik eleman problemi, ithal makine ile mücadele ve yerli üretimin desteklenmesi gibi konular gündeme geldi.

Toplantı, Denizli Dedeman Otel'de yapıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, derneğin önümüzdeki süreçteki hedeflerini aktardı. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de toplantıya katılarak, sanayicilerin sorunlarını dinledi.

Başkan Sarı, "Makine sektörü her geçen gün büyüyor. MAKSİAD olarak 350 üyeye ulaştık. İstanbul şubemiz hizmete girdi. Denizli'de ve Türkiye'de söz sahibi konuma geldik. Denizli'de bir yıldız gibi parlıyoruz. DEMİOSB ile gücümüze güç katarak büyüyeceğiz. Makine ithalatının önüne geçmek için var gücümüzle savaşıyoruz. Denizli Sanayi Odası ile güzel bir işbirliğimiz var. Çok doğru bir iletişim kurduk. Fark yaratır duruma geldik. Bunun en güzel örneği, kurulmakta olan model fabrika" diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, toplantıya katılan sanayicilerin sorularını yanıtladı. Tin, "Ben de sizden biriyim. Üreticiler bu dünyada bir denge unsurudur. Bu denge olmazsa kaos olur. Kaos ve kargaşanın önüne geçmek için üretmek gerekir. Biz, sanayiciler bu düzenin sigortasıyız" dedi.

Toplantıda ayrıca, Genç MAKSİAD Başkanı Mehmet Demiray, görevini Yunus Emre Doğan'a devretti. Devir töreninde, Demiray'ın beratını MAKSİAD Kurucu Başkanı Faruk Alyaz, Doğan'a ise başkanlık beratını MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Başkan Yardımcısı Yavuz Aki ve Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Poslu takdim etti.