MAKSİAD BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDEN TBMM VE BAKANLIKLARA ZİYARET

MAKSİAD BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDEN TBMM VE BAKANLIKLARA ZİYARET

Başkan Sarı: ‘’ Ankara ziyaretlerimizin gerçekleşmesinde büyük desteği olan Sn. Şahin Tin vekilimize sanayicimize ve ilimize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum

Makina Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı  ( MAKSİAD) Mehmet Sarı, İstanbul Şb. Başkanı Kerim Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet ile birlikte Denizli Milletvekili Şahin Tin’in önderliğinde TBMM ve Bakanlıklara ziyaretler gerçekleştirdi.

MAKSİAD Yönetimi tarafından yapılan ziyaretlerle ilgili yazılı bir basın açıklması yapıldı, açıklamada şu ifadelere yer verildi :

Denizli Milletvekilimiz Sn. Şahin Tin’in öncülüğünde ve katılımlarıyla Ticaret Bakanı Sn. Prof. Dr. Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sn. Çetin Ali Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sn. Zekeriya Çoştu, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Hüseyin Cahit Büyükbaş, İthalat Genel Müdürü Sn. Mehmet Azgın, Denizli Milletvekilleri Sn. Şahin Tin, Sn. Cahit Özkan, Sn. Nilgün Ök, Sn. Şeref Arpacı, Sn. Yasin Öztürk ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Sn. Ahmet Önal heyet tarafından ziyaret edildi.

Yerli makine üreticisinin ithal makineler karşısındaki rekabet gücünü arttırmaya yönelik konular, İthalatta Gümrük Vergisi Muafiyeti hususunda fikir alışverişlerinde bulunuldu. Dernek üyelerinden gelen sorunlar dosya haline getirilerek ilgili makamlara iletildi. Tetikleyici güce sahip lokomotif sektörlerin başında yer alan makina sektörünün Denizli'de ve ülkemizde geldiği son durumu ele alındı. 

Başkan Sarı: ‘’ Ankara ziyaretlerimizin gerçekleşmesinde büyük desteği olan Sn. Şahin Tin vekilimize sanayicimize ve ilimize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum, bugün burada bizleri Gazi Meclisinde ağırlayarak onurlandırdı sanayicimizin sorunlarını bakanlıklarımıza iletmemize vesile oldu, kendisine şahsım ve derneğim adına teşekkür ederim.

Denizli'mizin ve ülkemizin yerli ve milli makine üretiminde söz sahibi olması, geniş bir imalat sanayi ağına sahip sektörümüzü daha da güçlendirmek için gayret ediyoruz. Sektörümüzün sorunlarını her platformda da dile getirecek ve takipçisi olmaya devam edeceğiz’’ dedi.