Mahmut Çatlık,En büyük görevimiz ülkemizi korumak

Mahmut Çatlık,En büyük görevimiz ülkemizi korumak

AYSİAD Başkanı Mahmut Çatlık 10 Kasım Atatürk'ü anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

AYSİAD Başkanı Mahmut Çatlık 10 Kasım Atatürk'ü anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ebediyete  uzanışının 80.  yılında, kurtuluş   savaşında   emeği geçmiş  tüm  silah arkadaşları ve askerlerimizle birlikte rahmetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

    Büyük ATATÜRK tarihimizin en karanlık en ümitsiz devrinde ilkeleri, inkılapları ve  vatan   sevgisiyle  dolu  yüreğiyle  yurdumuzu bataklığa saplanıp   gitmekten kurtarmış milletimize milli  demokratik  akılcı  ve  laik bir düzen sağlayarak Türk özgürlük ve bağımsızlık hareketinin önderliğini yapmıştır. Türk ufuklarından bir güneş gibi doğarak sadece bize değil, bağımsızlık mücadelesi veren tüm uluslara örnek  olmuştur. Türk   olmanın  saldırı  altında  olduğu bir   dönemde Atatürk’e yönelik sinsi, arkadan saldıranların her geçen gün biraz daha arttığını görüyoruz. Atatürk’ün      gençliğin  dimağından  silinmek  istendiğini,  yanlış     tanıtılmaya çalışıldığını  her  gün   ne  yazık  ki   görmekteyiz. Ancak  Gazi  Mustafa   Kemal ATATÜRK yıllar  önce  bugünleri  görmüş   ve   Türkiye   Cumhuriyeti  devletinin geleceği  olan  gençlerimize  gençliğe    hitabeyi yazmıştır. Türk  gencine   olan inancını şu büyük sözlerle dile getirmiştir. Hiçbir şeye ihtiyacımız yok “Muhtaç olduğun  kudret  damarlarında ki asil kanda mevcuttur” diyerek   Türk Milletine olan inancını dile getirmiştir.

      Mustafa Kemal Atatürk’ü  zihinlerden  ve   gönüllerden   silmek isteyenler, bizler yaşadığımız sürece bunu  asla başaramayacaklar. Türk milleti nasıl  734 yılında öldürülen Bilge Kağan’ı 2018’de ölümünden 1284 sene sonra unutmadı ise   20. Yüzyılın   Bilge  Kağan’ı Gazi Mustafa Kemal   Atatürk’ü   de   üzerinden milyonlarca yıl geçse de asla unutmayacaktır.

     Öte yandan Bilge Kağan’ı zehirleyenleri bugün kimse hatırlamıyorsa Atatürk düşmanlarını da kimse hatırlamayacaktır. Tarihi yalan yanlış ezberleyen değil onu yorumlayan, başarılarından feyz alan olumsuzluklarından ders çıkartan, hainlerin   adını    unutan, ancak    faaliyetleri    asla  unutulmamalıdır , Türk vatandaşları   olarak bizler bilmeliyiz  ki, Türkiye   Cumhuriyeti   bir    anttır. Atatürk’ün ve kahraman Türk ordusunun armağanı bir anttır. Bu ant anamızın ak sütü gibi helal, yediğimiz ekmek gibi su gibi gereklidir.

         En büyük görevimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin  bölünmez    bütünlüğünü koruyarak bize bırakılan bu büyük mirası daha da geliştirerek aklın ve bilimin ışığında, teknolojide, matematikte, sporda, kültürde ülkemizi en iyi şekilde temsil ettirmektir. Saygılarımla.