MAAŞLAR ENFLASYON ORANINDA GÜNCELLENMELİDİR

MAAŞLAR ENFLASYON ORANINDA GÜNCELLENMELİDİR

ÜniPerSen PAÜ Temsilcisi Erhan Aran, enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, hızla eriyen maaşların biran önce enflasyon oranlarında güncellenmesi gerektiğini söyledi

Bugün açıklanan enflasyon oranlarının hayli yüksek çıkması çeşitli kesimleri harekete geçirdi. ÜniPerSen PAÜ Temsilcisi Erhan Ara’da maaşların hızla eridiğini belirttiği açıklamasında”Maaşlar enflasyon oranında güncellenmelidir” dediği yazılı açıklamasıda daha sonra şunları söyledi; “Memura Ocak 2022’de %7.5 zam yapılırken ve bunu “memur kazandı” diye lanse edenlere, gıda ve alkolsüz içecekler grubundaki artışın Nisan ayı sonunda yıllık %89,1 olarak gerçekleştiğini hatırlatmak isteriz. Toplu Sözleşme görüşmeleri yaklaşırken, memura yapılacak zam oranı belirlenmesinde memur adına masaya oturanlara 2021 yılı mayıs ayında yükselişe geçen Üretici Fiyat Endeksinin (ÜFE) enflasyonu tetikleyeceğini, ÜNİPERSEN olarak zam oranı tespitini buna göre belirlemelerini söylemiştik. Ne yazık ki dinleyen olmadı. Bu gün gelinen noktada Ocak zammının yaklaşık 5 katı enflasyon farkı daha ilk 4 ayda oluştu. Medyaya çıkıp “memur kazandı diyenlerin başarı öyküsü aşağıdaki grafikte görülmektedir.  

Üniversite İdari Personel Sendikası olarak diyoruz ki; tüm gıda ürünlerine her gün zam gelirken enflasyondaki hareketliliğin faturasının memura çıkartılmamalı. Zam için Temmuz ayı beklenmeden maaşlar bir an önce enflasyon oranında güncellenmelidir.”

TÜFE ana harcama gruplarına göre yıllık değişim oranları (%), Nisan 2022