Lise öğrencileri Merkezefendi Atık Getirme Merkezini gezdi

Lise öğrencileri Merkezefendi Atık Getirme Merkezini gezdi

Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, Merkezefendi Belediyesi’nin Atık Getirme Merkezini ziyaret etti

(İHA) - Denizli'de Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, Merkezefendi Belediyesi’nin Atık Getirme Merkezini ziyaret etti.

Merkezefendi Belediyesi, çevre bilinci ve duyarlılığı ile çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 11. sınıf öğrencilerine Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde çalışan çevre mühendisleri tarafından Atık Getirme Merkezi'nde öğrencilere TUBİTAK Projeleri kapsamında sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Öğrencilere atıkların nasıl ayrıştırıldığı ve tesislerde neler yapıldığı konusunda yetkililer tarafından bilgilendirildi. Proje çerçevesinde tesisi ziyaret eden öğrencilere sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarının yanı sıra geri kazanım, su kirliliği, hava kirliliği, iklim değişikliği, enerji tasarrufu ve alınması gereken önlemler gibi birçok konuda bilgilendirme yapılarak öğrencilerin çevre bilinci kazanmalarına da katkı sağlandı.

Çevre mühendisleri tarafından verilen eğitimin ardından öğretmen, öğrenciler ve görevli personeller tesisin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.