KURBAN PAZARI HALKI AĞIRLIYOR

KURBAN PAZARI HALKI AĞIRLIYOR

Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı, Türkiye’nin her konuda güvenilir pazarı olmaya başladı… 25 bin büyükbaş, 15 bin küçükbaş hayvanın barındırılarak satışa sunulduğu Denizli Hayan Pazarı’nda…

Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı, Türkiye’nin her konuda güvenilir pazarı olmaya başladı… 25 bin büyükbaş, 15 bin küçükbaş hayvanın barındırılarak satışa sunulduğu Denizli Hayan Pazarı’nda kurbanlıklar titizlilikle yapılan kontrollerden sonra dezenfekte edilerek hijyenik bir ortamda satışa sunulmaya başlandı. Denizli halkının, gecenin geç saatlerine kadar kurbanlık almasını sağlayan Pazarda halkımızın her türlü ihtiyacı da düşünülmüş durumda.

kurban3

Mübarek Kurban Bayramı’na günler kala Ticaret Borsası Hayvan Pazarı, yaklaşık bir hafta önce başlayan kurbanlık satışları ile Denizli halkına hizmetini sürdürüyor. Geceleyin 22.00’ye kadar satışların yapılabildiği pazarda her keseye, bütçeye uygun kurbanlıklar alıcı bekliyor. Türkiye’nin örnek, Avrupa’nın sayılı Canlı Hayvan Pazarlarından olan Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı, Mübarek Kurban Bayramı sebebiyle kapılarını her gün açmaya başladı. Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, “Denizli halkının beklentileri doğrultusunda bütün tedbirlerin alındığı Pazar yerimiz halkımızı bekliyor. Geçtiğimiz yıl hizmete giren mescidimiz de halkımız ibadetlerini yapabilir, lokantasında karnını doyurabilir, hijyenik bir ortamda bütün sağlık kontrolleri yapılmış kurbanlıkları gönül rahatlığı içinde alabilir.” dedi.

maxresdefault

TEMİZLİK ÖN PLANDA

50 bin metrekare alan üzerine kurulan Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı, 16 bin 500 metrekare kapalı alanda 25 bin küçükbaş, 15.000 büyükbaş hayvan barındırabilen padokların yer aldığı 1.000 metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık otopark ile hizmet veriyor. Her geçen yıl kendisini yenileyen ve yeni ünitelerin eklenmesiyle gelişen Hayvan Pazarı, bu yıl bütün beklentilere cevap verecek kapasiteye geldi.  Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’na giren tüm hayvanları titizlikle kontrolden geçiren veteriner hekimler, insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek unsurları ortadan kaldırırken, 24 saat esasına göre hizmet veren temizlik görevlileri de olumsuz koşulların ortaya çıkmasına engel oluyor.

kurban1

AVRUPA’NIN BÜYÜKLERİNDEN

Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren ve “Türkiye’nin en modern canlı hayvan pazarı” olarak gösterilen Eskihisar Mahallesi yakınlarındaki Denizli Ticaret Borsası (DTB) Canlı Hayvan Pazarı’nda,  akşamları da kurbanlık satışı yapılabilmesine imkan verecek düzenlemeler yapıldı. Huzurlu bir alışveriş imkanı için yenilenen ışıklandırma sistemi sayesinde gün içinde alım için pazara gelme imkanı olmayanlar, gönül rahatlığıyla gecenin geç saatlerine kadar Canlı Hayvan Pazarı’nda ihtiyaçlarını giderebiliyor.

kurban13

 

GEÇ SAATLERE KADAR AÇIK

DTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Canlı Hayvan Pazarı’nın normal zamanlarda Pazartesi ve Perşembe günleri haftada iki kez kurulduğunu, bu günlerde vatandaşın adaklık ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yeterli sayıda hayvan bulundurulduğunu belirterek “Bütün çabamız hijyenik bir ortamda satışların gerçekleşmesi ve Denizli halkının sağlıklı et tüketmesini sağlamak içindir” dedi.

İslam Dini’nde kurbanın önemini de dikkati çeken Tefenlili, “Denizlililer, dini vecibelerini yerine getirirken kurbanlıklarını da sorunsuz almaları ve nakliyelerini gönül rahatlığı içerisinde yapmaları için gerekli önlemler alınmıştır” diye konuştu.

DTB’ye ulaşan talepleri de değerlendirerek geçtiğimiz yıl akşamları da kurbanlık satışı yapılması uygulamasını başlattıklarını ifade eden Başkan Tefenlili, “Eskiden çalışanların hafta sonu dışında Hayvan Pazarı’na gitmesi konusunda sıkıntı yaşanıyordu. Bunu gidermek ve vatandaşlarımızın akşamları da kurbanlık alabilmelerini sağlamak için gerekli düzenleme gerçekleştirildi, önlemler alındı. Pazarın rahatlıkla gezilebilmesi amacıyla ışıklandırması yapıldı. Kurbanlık satışları son hafta akşamları saat 22.00’ye kadar yapılabiliyor” dedi.

kurban12

DEZENFEKTE VE HİJYEN ÖN PLANDA

Hayvan pazarına getirilen kurbanlıkların veteriner konrolünden geçirilmesi safhasında araçlarda dezenfekte edilerek sağlıklı bir ortamın oluşturulmasına çalışılıyor. Uygun görülen araçlar daha sonra dezenfekte edilmek üzere, içinde dezenfektan bulunan havuzdan geçerek dezenfeksiyon tüneline alınır. Burada araçlar özel olarak geliştirilmiş sistemler ile buharlaştırılan dezenfektan ile dezenfekte edilerek indirme rampalarına yönlendirilir. Böylece kurbanlıklar ile birlikte, onları getiren ve götüren araçlarda hastalık taşıma risklerinden arındırılmış oluyor.

Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda temizlik ön planda geliyor. Görevliler her an padok’lar da ve gezinti alanlarında araçlarla temizlik yaparak ziyaretçilerin rahatını sağlarken, gübre çukurunun da üzeri kapatılarak, olumsuz şartların oluşması engelleniyor. Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda 2 olan padok kantarı da 5’e çıkarıldı ve hayvan sevkiyatlarında hız kazanıldı.

kurban6

HER İHTİYACINIZI KARŞILAYABİLİRSİNİZ

Denizli Hayvan Pazarı bünyesinde, kurbanlık almak için giden vatandaşlarımız, gecenin geç saatlerine kadar ibadetlerini yapabildikleri gibi, lokantalarında yemek yiyebilir, istirahat ederek çay ve kahvelerini yudumlayabilir. Denizli halkının her türlü ihtiyacına cevap verebilecek kapasitede olan Hayvan Pazarı Kurban bayramı’nın Üçüncü  gününe kadar açık olacak ve satışlar yapılabilecek.

kurban11kurban10kurban4kurban

Bir önceki yazımız olan Personel işaret Dili Öğreniyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.