Kümes Hayvancılığı Üretimi ve Süt Ürünlerinde artış gözlendi

Kümes Hayvancılığı Üretimi ve Süt Ürünlerinde artış gözlendi

Denizli her geçen gün kanatlı sektöründe ve süt ürünleri üretiminde hızla ilerliyor. TÜİK Bölge Müdürü Özer Coşkun’un verdiği bilgilere göre;  Mayıs ayında Tavuk eti üretimi 179 bin 163 ton,…

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, Mayıs ayında tavuk ve yumurta üretimi ile süt ve süt ürünleri toplanmasında yüzde 20’lere varan bir artış gözlendi. Buna göre, ilimizde tavuk ve süt ürünleri konusundaki çalışmalar hızlı bir şekilde artıyor.
 Konu hakkında TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; “Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk eti üretimi %2,4, kesilen tavuk sayısı %3, tavuk yumurtası üretimi %5,2, hindi eti üretimi ise %20,3 azaldı. Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre tavuk eti üretimi %2,3, tavuk yumurtası üretimi %3,6, kesilen tavuk sayısı %5,2, hindi eti üretimi ise %20 azaldı.”

Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Mayıs 2021

Süt ve süt ürünleri konusunda da yüz güldüren bir çalışma ortaya çıktı. Buna göre; “Ticari süt işletmelerince Mayıs ayında 924 bin 336 ton inek sütü toplandı. Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %3,3 arttı. Ocak-Mayıs döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3 arttı. Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.