KUDÜS SALDIRISINA YANIT

KUDÜS SALDIRISINA YANIT

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim KASAPOĞLU İsrail saldırılarına karşı yazılı bir basın açıklaması yaptı

Vatan Partisi Denizli  İl Başkanı  İbrahim KASAPOĞLU İsrail saldırılarına karşı yazılı bir basın açıklaması yaptı :

ANKARA, ŞAM, TAHRAN İŞBİRLİĞİYLE VERİLİR

               ABD Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdı. Bütün dünyadan itirazlar geldi. Filistin halkı vatanını savunmak için meydanlara çıktı. İsrail Siyonizminin katliamına uğradı. Sonuç 60 civarında ölü. Binlerce yaralı.

                   ABD İran ile yaptığı Nükleer Anlaşmadan caydı. İran’a ambargo uygulayacağını açıkladı. Bütün ülkeleri de İran’a ambargo uygulamaya çağırdı. İran’a ambargo uygulamayacak devletleri de tehdit etti.

                   19 – 29 Martta ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı askeri tatbikatlar yaptı.

                   Bölgemiz Batı Asya’da, tepe taklak giden ABD, piyonlarını da harekete geçirerek savaş kışkırtıcılığı yapmaktadır. Bölge ülkelerinin teröre karşı yaptığı işbirliğini bozmaya, Türkiye’yi de bu dostluk ve ittifaktan kopararak yalnızlaştırmaya çalışmaktadır.

                   Bütün bu olaylar Türkiye’nin çevresinde olup bitmekte ve ülkemizi hedef almaktadır. Burada kritik ülke Türkiye’dir. Ülkemizin bu tehditler karşısında sağlam ve dik durması gerekir. Bölge ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmesi, özellikle Suriye’ye hemen el uzatması, Tahran’la dostluğunu pekiştirmesi gerekir. ABD’nin savaş kışkırtıcılığını caydırmak ancak böyle bir yanıtla olur. Esat düşmanlığı, zikzak çizen tavırlar Amerikan saldırganlığına cesaret verir.

                   Partimiz Filistin Davasında şehitler ve gaziler vermiş bir partidir. Kalbimiz Filistin Halkıyla birlikte çarpmaktadır. Bu Siyonist katliamı şiddetle kınıyoruz.

                   Başta iktidarda bulunan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere diğer Cumhurbaşkanı Adaylarını da İran’a ambargo, Kudüs saldırısı ve Doğu Akdeniz’deki tehditler konusunda açıklama yapmaya ve milli tavırlar almaya çağırıyoruz.