Küçük Amal Yolculuğuna Denizli’den Devam Ediyor

Küçük Amal Yolculuğuna Denizli’den Devam Ediyor

Küçük Amal adındaki, 9 yaşında Suriyeli bir mülteci kız çocuğunu simgeleyen 3,5 metre boyundaki bir kuklanın, Türkiye-Suriye sınırından Birleşik Krallık’a uzanan yolculuğunu anlatan The Walk…

Küçük Amal, annesini bulmak üzere 27 Temmuz’da çıktığı yolculuğunda, 4 ay boyunca 8 ülke sınırını geçerek 8.000 km yol kat edecek. Amal 3 Kasım’a kadar ziyaret edeceği tüm; sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları tarafından halka açık gerçekleştirilecek pek çok kültür ve sanat etkinliğiyle  karşılanacak.

Küçük Amal Pamukkale ve Denizli’de!

Küçük Amal’ın iki haftalık Türkiye yolculuğunun yedinci durağı olan Pamukkale ve Denizli’deki programı, 3 Ağustos Salı günü Pamukkale Travertenleri ve Denizli Kaleiçi Çarşısı ziyaretleriyle  devam ediyor.

Küçük Amal, saat 10.00’da kültürel ve doğal miras olarak UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pamukkale Travertenlerinden geçecek ve doğanın sunduğu güzellikleri keşfedecek. Daha sonra Denizli’ye doğru ilerleyen Küçük Amal, saat 21.00’de Kaleiçi Çarşısı içinde oluşturulan ve kendisi gibi yolu Türkiye’den geçmiş mültecilerin fotoğraflarının yansıtıldığı sergiyi gezecek.. Sarı Denizaltı Sanat İnisiyatifi ve Rast Minus Tasarım Topluluğu’nun birlikte düzenlediği serginin küratörlüğünü Yücel Tunca üstleniyor.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliklere her yaştan izleyici davetli olacak. Küçük Amal’in yolculuğu ayrıca sosyal medya hesaplarından (@walkwithamal) takip edilebilir.

Küçük Amal’ın Türkiye Yolculuğu

Küçük Amal’ın Türkiye rotası Gaziantep, Adana, Tarsus, Mersin, Bozkır (Konya), Antalya, Pamukkale ve Denizli’nin ardından Selçuk, Urla, İzmir’de devam edecek ve 8 Ağustos’ta Çeşme’de son bulacak.

Küçük Amal, Pamukkale ve Denizli’nin ardından; Selçuk kent merkezinde çocuklarla buluşacak; Efes Antik Kenti ziyaret edecek ve K2 Urla Nefes Alanı’ndan geçecek. İzmir’de Uluslararası İzmir Kukla Günleri’nin mülteci çocuklarla düzenleyeceği kukla atölyesinde üretilen kuklalarla buluşacak olan Küçük Amal, daha sonra Konak Meydanı’nda zeybek dansı öğrenecek. Kültürpark’taki açık hava konserlerini izleyerek, İzmirli çocuklar ve mülteci arkadaşları ile oyunlar oynayarak geçirecek Küçük Amal, 8 Ağustos’ta Çeşme’deki Sağlık Plajı’nda deniz kenarına uzanan ayakkabılardan oluşan bir patikayla karşılaşacak. Şehirden yolu geçenleri ve karşı kıyıya geçerken Akdeniz’de hayatını kaybedenleri temsil eden bu sanat yerleştirmesi ile Küçük Amal’ın Türkiye rotası son bulacak.