KuCoin 2022’nin İlk Yarısında Yüzde 219 Büyüdü, 20 Milyon Kullanıcıyı Aştı

KuCoin 2022’nin İlk Yarısında Yüzde 219 Büyüdü, 20 Milyon Kullanıcıyı Aştı

KuCoin, 2022 yılına ait ilk yarı raporunda, yılın ilk yarısında 9,75 milyon yeni kullanıcının platforma dahil olduğunu açıklamıştı.

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından KuCoin, bu yılın ilk yarısında 9,75 milyonu aşkın yeni kullanıcıya ulaştı. Bu artışla birlikte borsanın toplam kullanıcı sayısı da 20 milyonun üzerine çıkmış oldu. KuCoin 2021 yılının Aralık ayında da 10 milyon kullanıcı sayısını aştığını bildirmişti.

İstatistiklere göre, kripto para borsası olarak KuCoin’i tercih edenlerin sayısı yedi ay gibi kısa bir sürede iki katına yükseldi. 2022'nin ilk yarısında kullanıcı kitlesinde yaşanan yüzde 219 oranındaki bu artış büyük ölçüde borsa operasyonlarının genişlemesinden kaynaklandı. 

Öte yandan, KuCoin’in yayımladığı ilk yarı yıl raporunda, borsanın kullanıcı sayısının tüm dünyada arttığı açıklanmıştı. Rapora göre, Asya'daki kullanıcı sayısı yüzde 659 oranında artış gösterirken, Asya’yı yüzde 216 ile Latin Amerika, yüzde 152 ile Afrika ve Orta Doğu, yüzde 142 ile Avrupa takip etti.

“KuCoin, kullanıcılarının desteği ve güveni sayesinde yüksek bir hızla büyüyor”

Kullanıcı sayısındaki artışa ilişkin görüşlerini paylaşan KuCoin CEO'su Johnny Lyu, “KuCoin'in 5. yıl dönümümüz yaklaşırken kayıtlı kullanıcı sayımız 20 milyonu aştı. Bu bizim için çok önemli bir kilometre taşı. KuCoin, piyasa koşullarından bağımsız olarak kullanıcılarının desteği ve güveni sayesinde yüksek bir hızla büyüyor. Kullanıcılarımızı memnun etmeye  ve onların kripto dünyasına daha kolay erişmelerine yardımcı olmak için NFT, GameFi ve Web 3.0 çerçevesinde daha yenilikçi ürünler ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kullanıcı Sayısındaki Artış Nasıl Sağlandı?

KuCoin’in kullanıcı sayısında yaşanan artışın ana nedenleri olarak; borsanın uyguladığı küreselleşme stratejisi, yeni ürün lansmanları, uygulamanın her geçen gün gelişen dil desteği gibi çalışmaları gösteriliyor. 

Diğer taraftan; BTC/BRL, ETH/BRL, USDT/BRL, BTC/EUR, ETH/EUR ve USDT/EUR gibi BRL (Brezilya reali) ve EUR (Euro) fiat (itibari para) işlem çiftlerinin desteklenmeye başlaması borsanın Latin Amerika ve Avrupa pazarlarındaki etkisini güçlendirdi. 

KuCoin’den 1 Milyon Dolar Ödüllü Yeni Etkinlik

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından KuCoin, yeni kullanıcı sayısındaki kritik eşiğe dikkat çekmek için toplam 1 milyon dolar ödüllü KuCoin Küresel Takım Savaşı’nı başlattı. İlk KuCoin Küresel Takım Savaşı’na katılan takımlar 20.000 dolara kadar ödül kazanma şansı elde edecek. Ayrıca etkinlik, özel takım lideri bonusları, yeni kayıt hediyeleri ve diğer ödülleri de içerecek.

Avrupa, Orta Doğu, Güney Asya, Afrika ve Latin Amerika gibi önemli pazarlarda büyümeye devam eden KuCoin, küreselleşme stratejisini geliştirmeye odaklanıyor. Kripto para yatırım eğitimini ve dijital varlık kullanımının yaygınlaştırılmasını teşvik etmek amacıyla yerel kanaat , medya kanalları ve diğer endüstri temsilcileriyle ilişkileri güçlendiren borsa, kullanıcılaralokalize deneyimler sunan ürünler sağlamak için çaba göstermeye de devam ediyor.