KUBİY GÜZ DÖNEMİ KAPANIŞ ETKİNLİĞİ YAPILDI

KUBİY GÜZ DÖNEMİ KAPANIŞ ETKİNLİĞİ YAPILDI

KUBİY ( Küçük Bilim İnsanları Yetişiyor) 2017 Güz Dönemi Kapanış Etkinliği Yapıldı.

KUBİY ( Küçük Bilim İnsanları Yetişiyor) 2017 Güz Dönemi Kapanış Etkinliği Yapıldı.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görev yapan öğretim üyelerinin katkılarıyla gerçekleştirilen projeye, istekli ve hevesli öğrenciler arasından seçilen 12 öğrenci katılmıştır. Projenin amacı; fen bilimleri, sosyal bilimler, ekonomi, fizik, resim ve yazı alanlarındaki interaktif seminerlerle ve öğretim üyeleri eşliğinde gerçekleşen atölye çalışmalarıyla, öğrencilerde bilim ve sanat alanlarında farkındalık oluşturulması, belli bir alanda ilgi ve yeteneği olan öğrencilerin belirlenmesi, öğrencilerin kendi yeteneklerinin farkına varmasıdır.

Proje, 20 Ekim 2017 tarihinde Doç. Dr. Fatma Ekici'nin "Bilim İnsanları İmajı Üzerine" konulu etkinliği ile başladı. İnteraktif geçen seminerde bilim insanının tanımına, çalışma ortamına ve malzemelerine değinildi. İzlenen kısa videoların ardından tamamlayıcı etkinlikle program sona erdi. İkinci etkinlik, 27 Ekim 2017 tarihinde Öğr. Gör. Havva Ergür'ün "Yaratıcı Yazarlık Atölyesi" programı ile gerçekleştirildi. Öğrencilere, duygularını yazıya dökme ve “Yazan” olma yolunda ipuçları verecek etkinlikler yaptırıldı. 3 Kasım 2017 tarihinde Doç. Dr. Feryal Beykal Orhun'un "Sanat ve Estetiğe Neden İhtiyacımız Var?" programı ile gerçekleştirildi. İnteraktif geçen seminer sonrasında, öğrenciler kendilerinin ve arkadaşlarının fotoğrafları ile "Optik İllüzyon" etkinliğini uyguladılar. 17 Kasım 2017 tarihinde Dr. Gülten Yıldırım "Üreten Toplum İçin Yeniden Düşünelim!" başlıklı seminer verdi. Seminerde öğrenciler, istek ve ihtiyaçları arasındaki farkı tamamlayıcı etkinlik ile keşfederek öğrendiler.

1 Aralık 2017 tarihinde Prof. Dr. Süleyman İnan'ın "Siyaset, Hiç De Korkulacak Bir Şey Değil" semineri sonrasında, öğrenciler kendi gazetelerini tasarladılar ve ortak bir gazetenin yazarı oldular. Son etkinlik, 8 Aralık 2017 tarihinde Öğr. Gör. Eylem Çelik'in "Newton Kanunlarını Çizgi Karelerle Arayalım!" başlıklı semineri ile gerçekleştirildi. Newton'un Hareket Kanunlarını daha önceden izledikleri çizgi filmlerle gözlemleyen öğrencileriler, anlatılan fizik kanunlarını basit malzemelerle deneyerek öğrenme fırsatı buldular. Projenin kapanışını, 15 Aralık 2017 tarihinde Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirdik. Öğrenciler ile üniversiteyi gezdikten sonra, katılım belgeleri Eğitim Fakültesi'nde eğitmenlerimizin katıldığı törenle öğrencilere takdim edildi. Öğrenciler proje hakkındaki ortak düşüncelerini, “Teorik bir eğitim bekliyorduk, ancak uygulamalı, somut ve kanıtlanabilir sonuçlar elde ederek, eğitimini aldığımız bilgiler daha çok kalıcı hale geldi. Proje bittiği için üzgünüz, bizler şanslıydık bizden sonraki grup da çok şanslı olacak.” şeklinde ifade ettiler.