Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği Serinhisar’ı Tanıtıyor

Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği Serinhisar’ı Tanıtıyor

Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği (KızılhisarYEG) bu yıl 12. kez düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te Serinhisar’ı temsil etti

Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği (KızılhisarYEG) bu yıl 12. kez düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te Serinhisar’ı temsil etti ve Serinhisar’ın yöresel ürünlerini fuar ziyaretçileri ile buluşturdu.

Sizin oraların nesi meşhur? sloganıyla Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde (ATB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle düzenlenen ve 4 gün süren fuarı 200 binin üzerinde kişi ziyaret etti. 

Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği Serinhisar’ın yöresel ürünleri olan Serinhisar Leblebisi’ni, Yatağan Bıçağı’nı ve Kızılhisar Bardağı’nı fuara taşıdı. Fuarı ziyaret eden binlerce kişiye Leblebi, Leblebi Helvası ve Leblebi Kurabiyesi ikram edildi.

Konuyla ilgili olarak dernek yöneticisi İlker Özmen’in görüşlerini aldık.

“YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı Türkiye'de yöresel ürünlerin korunması ve katma değerli ürüne dönüştürülmesine katkı koyan fuarların başında geliyor. Biz de Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği olarak, ilçemiz Serinhisar’ın yöresel ürünlerini tüketicilerle buluşturmak amacıyla YÖREX Fuarı’na katıldık. 

İlçemizin iki ana ekonomik motifi olan Serinhisar Leblebisi ve Yatağan Bıçağı konusunda farkındalığı artırmaya yönelik faaliyetler yaptık. Binlerce kişiye leblebi helvası ve leblebi kurabiyesi ikram ettik. Yüzlerce kişiye Yatağan Çakısı hediye ettik. On binlerce kişiye Serinhisar Leblebisi’ni anlattığımız broşürlerimizi dağıttık. Bunun yanı sıra ilçemizin diğer yöresel ürünleri olan Kızılhisar Bardağı ve Yatağan Kılıcı ürünlerini de fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunduk. 

Ayrıca Türkiye’de Leader Projesi’ni yürüten Yerel Eylem Grubu Dernekleri arasında YÖREX Fuarı’na katılan tek Yerel Eylem Grubu Derneği olarak Leader Projesi’ni de YÖREX Fuarı’nda temsil etme ve anlatma fırsatı bulduk.

Fuara bizleri davet eden Güney Ege Kalkınma Ajansı’na ve başta Antalya Ticaret Borsası Bşk. Ali Çandır olmak üzere YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”


Bilgi Notu:

Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği (KızılhisarYEG) Denizli ili Serinhisar ilçesinde kurulu olup, 
Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamındaki Leader Yaklaşımı projesini yürütmektedir.