Kız Öğrenci Yurdu Temeli Atıldı

Kız Öğrenci Yurdu Temeli Atıldı

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğrenim gören kız öğrencilerin barınması için Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan yurdun temeli atıldı.

Törene; dernek Başkanı Halil Pekdemir’in yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, arsayı bağışlayan hayırsever Ahmet Göker ile davetliler katıldı. 

 Dernek Başkanı Halil Pekdemir, derneğin çalışmaları hakkında bilgilere verdi . 

“Pandemi döneminde birbirimizi özlemişiz. Sizleri gördüğüme çok mutlu oldum. hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün buraya geldiğimizde de amacımız İlahiyat Fakültesi’nin öğrencilerinin daha çok, daha iyi şartlarda barınmaları açısından 80 kişilik kız yurdu yapmayla ilgili çalışmalarımızı başlattık arsa bağışçımız Ahmet Göker Amcamız sağ olsun derneğe arsayı bağışlamıştı. Biz de bağıştan sonra planı projesini hazırlattık, biraz sonra da sizlerle beraber temelini atacağız. Ben dernek başkanıyım ama Allah nasip ederse yapımını da üstlenmiş durumdayım, inşallah bitirmeyi de rabbim nasip etsin. Bundan sonraki süreçte de inşallah yine Pamukkale Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğrencilerimizin ihtiyaçları ve başarılarıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bizim yönetimimizdeki arkadaşlara da, dernek yönetimimizdeki arkadaşlara, destek veren Avni Başkanımıza, Osman Başkanımıza, Nihat Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Birçok işadamımız destek oluyor. Hiç ‘Hayır’ demiyor, parayla hiç işimiz olmuyor. Bizlere burs konusunda destek olan, çalışmalarımıza destek olan bütün hayırseverlere burada, sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. İnşallah bitiririz ve hayırlı bir günde de açılışını hep beraber yaparız. Hepinize teşekkür ediyorum, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan; “Güzelliğin bir başka boyutu bugün yaptığımız işin; kızlarımız, kızlarımıza imkân sağlamak, pozitif ayrımcılık. 

Kızlarımızın barınma imkânını sağlamak gerekiyor. Değişik şehirlerden geliyor, ailesinden kopuyor ve burada güvenli, konforlu, o maneviyatımıza tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir yapının olması, bir yuvanın olması, bir yurdun olması çok çok kıymetli ve önemli. Ondan dolayı ben öncelikle arsayı bağışlayan abimize çok çok teşekkür ediyorum, Allahım hayrınızı, bağışınızı kabul eylesin inşallah. Emek veren herkese çok çok teşekkür ediyorum. Tabii Halil Pekdemir kardeşimiz de yapımını inşallah tamamlayacağız dedi. Allahım kazasız belasız tamamlamayı nasip etsin. Hayrını kabul etsin, inşallah daha güzel işleri hep beraber yapmayı nasip etsin. Tabii ki en kısa zamanda da bizleri açılışında Allahım buluştursun diyorum. Tekrar hepimizin kandilini tebrik ediyorum, Allahım yarınımızı bugünden daha güzel eylesin diyorum” şeklinde ifade etti.

 
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci, şunları söyledi: 

“Söylenecek çok söz vardır ama ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ Halilim. Allah kabul etsin inşallah. Biriktirdiğimiz değil yani bıraktığımız değil, verdiğimiz bizimle gelecek. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın da söylediği gibi geleceğimizin anneleri, kızlarımız. Ülkemizin geleceğinde oluşacak olan o nesillerimizin, kızlarımızın sahip çıkılmasını öncelikli olarak hep söyledik. Yani evet biz de biraz düşününce, zamanında yurt imkânı var mıydı, burs imkânı var mıydı? Sağımıza, solumuza çok baktık ama pek bulamadık, belki bizim kabiliyetsizliğimiz ama yoktu, olmadı. Şimdi elimizden geldiğince de her türlü gayreti vermeye çalışıyoruz, desteklemeye çalışıyoruz. Bollaştı, yani devletimiz artık talep eden herkese burs, talep eden herkese kredi, zenginlerimiz, vakıflarımız, derneklerimiz her şeyi olabildiğince katkı veriyorlar ama ben öncelikle Pamukkale Üniversitemiz başta olmak üzere Türkiye’deki tüm üniversitelerimizde kız evlatlarımızın yani ülkemizin ve geleceğinin anneleri çünkü onlar gelecekteki nesillerin anneleri olacak. Onlar bu ülkenin insanlarını yetiştirecekler. Onların her şekilde sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Bu hassasiyetinden dolayı da ben tabii ki derneğimize teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin. Osman Bey kardeşimiz de söyledi; ‘İnşallah tez zamanda açılışını yapalım’ diye. Bence tarih de koyalım. Önümüzdeki sene öğretim yılına yetişecek şekilde. Osman Bey alıştığı için 100 günde iki tane birden köprülü kavşak yaptığımız için bunu 100 günde de bitirirsin gibi geliyor bana.” Yapılan konuşmaların ardından yurdun temeli atıldı.