Kişisel sergisini oğlu ile açtı

Kişisel sergisini oğlu ile açtı

PAÜ’lü Öğretim Üyesi Doğup Büyüdüğü Konakta 3 Yaşındaki Oğlu İle Birlikte Kişisel Sergi Açtı

Denizli ve ülke çapındaki anlamlı sosyal sorumluluk projelerine imza atan, 1980 tarihinde içinde doğup 15 yaşına kadar büyümüş olduğu Çivril-Merkezde yer alan Mavi Konak’da “Başlangıç” ismini verdiği kişisel dokuma sergisi açan Doç. Dr. Koyuncu Okca, sergi açılışının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelmesinden dolayı oğlu Mehmet Ege Okca’nın eserlerine de yer vererek annesinin izinden yeni bir sanatçı mı yetişiyor sorusunu akıllara getirdi. 

Açılışını Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın yaptığı 10 adet dokuma eserin yer aldığı sergide, Türk kültürünün önemli yapı taşlarından birisi olan sözsüz iletişim araçlarından geleneksel dokumalarda yer alan motiflerin farklı şekillerde günümüz estetik anlayışı kapsamında sanat eserine dönüştürüp sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

3 yaşındaki Oğlu Mehmet Ege Okca’nın ilk sergisi olan “Başlangıç” sergisinde ise 22 tane resim eser yer aldı. Anne oğulun aynı isimli sergisi ile annesinin hayata başladığı konakta oğlu da sanat hayatına adım atmış oldu. 

Sergilerin açılışı esnasında ayrıca Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilen Pamukkale Üniversitesi ve Çivril Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü proje kapsamında Gürpınar Mahallesi ve Özdemirci Mahallesi’nde üretilen geleneksel dokumalar da Mavi Konak’ın bahçesinde görücüye çıktı. 

Küçük Sanatçı Sanat Hayatına Adım Attı

Mehmet Ege Okca, annesinin doğup büyüdüğü konakta 3 yaşında açtığı kişisel sergi ile sanat hayatına adım attı.

2020 tarihinde Denizli’de dünyaya gelen minik sanatçı annesi Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca ile birlikte “Başlangıç” ismini verdikleri kişisel sergilerini 23 Nisan tarihinde açtı. Bu sergiyi ayrıca anlamlı kılan şey serginin açıldığı yer oldu. Annesinin doğup 15 yaşına kadar büyüdüğü konak olan ve Çivril'in simgesi haline gelen Mavi Konak iki farklı kişisel sergiye ev sahipliği yaptı.  

Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca Kimdir

1980 tarihinde Denizli-Çivril’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Çivril’de tamamladı. 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Eğitimi Bölümünden derece ile mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Geleneksel Türk El Sanatları Anasanat Dalı’nda 2005 yılında yüksek lisansını, 2011 yılında sanatta yeterlik eğitimini tamamladı. Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümünde 2007 yılında Öğretim Görevlisi olarak başladığı akademisyenlik görevine 2012-2018 tarihleri arasında Yardımcı Doçent olarak sürdürüp, 2018 yılından itibaren de Doçent olarak devam etmektedir. Akademik çalışmalarında özelikle kültür, Yörük kültürü, geleneksel dokumalar, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel meslekler ve kültürel mirasın korunup yaşatılması konularını irdelemektedir. Sanatsal çalışmalarında toplumsal sorunlara dikkat çekmeye çalışan sanatçı, toplumu bilinçlendirmeyi kendisine amaç olarak seçmiştir. Ulusal ve uluslararası kişisel sergileri, katıldığı ulusal ve uluslararası karma sergileri, yurt içinde ve yurt dışında yayınlanmış makaleleri, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda-kongrelerde sunulmuş çok sayıda bildirisi bulunmaktadır. Ayrıca tasarım merkezlerinde araştırmacı ve danışmanlık görevlerini yürütmektedir.

KİŞİSEL SERGİLER

Öze Doğru (04-10 Ocak 2023 Denizli)

CamdaKilim (27 Eylül 11 Ekim 2019 Aydın)

Kanserle Savaş Hayatla Barış (01-07 Nisan 2016 Denizli)

Eli Belinde-3 (02-06- Mayıs 2015 Sarajevo/Bosnia and Herzegovina) 

Eli Belinde-2 (24-31 Ekim 2014 Denizli)

Eli Belinde (02-16 Haziran 2014 Denmark/Copenhagen) 

Renkler ve Umutlar (01-04 Nisan 2014 Denizli)

Eksik Etek (08-15 Mart 2014 Denizli) 

SEKSek (9-11 Aralık 2013 Uşak)

Mas-Tek-To-Mi (14-17 Kasım 2013 Antalya) 

Mehmet Ege Okca Kimdir

2020 tarihinde Denizli’de doğdu. Doğduğu ilk günler tüm dünyayı sarsan Covid-19 salgın hastalık Türkiye'de de görülmeye başladı. İki yaşına kadar evden çıkmadan büyümek zorunda kaldı. Bu süreçte annesinin ev ortamındaki atölyesinde sanatsal çalışmalarına tanıklık etti ve annesi ile birlikte sanatın çeşitli alanlarında uygulama yapma fırsatı buldu. Resim yapma teknikleri arasında kum boyama konusunda yapmış olduğu çalışmaları çok sevdi ve bu konudaki ilgisi "Başlangıç" isimli serginin ortaya çıkmasına neden oldu. İlk sergi deneyimini annesi ile birlikte annesinin doğup büyüdüğü Mavi Konak’ta gerçekleştirdi.