KINALI KOÇLAR “VEFA” YÜRÜYÜŞÜ YAPACAK

KINALI KOÇLAR “VEFA” YÜRÜYÜŞÜ YAPACAK

Çal İlçesi'nin Aşağıseyit Mahallesi'nde 8 asırdır sürdürülen UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne aldığı Sudan Koyun Geçirme etkinliğinin tanıtımı için kortej yürüyüşü düzenlenecek.

Bu yıl ki yarışmaların ve kortej yürüyüşünün ana teması “Vefa” olarak belirlendi. Başkan Fethi Akcan, “Yüz yıllardır geleneğimizi yaşatan Aşağıseyitliler başta olmak üzere yöre halkına ve çobanlarımıza minnettarız. Yakın zamanda da 3 çobanımızı kaybettik. Bu yıl ki yarışmayı hayatta olmayan çobanlarımızın anısına düzenleyeceğiz” dedi.

27-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Koyun Sudan Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliğinin duyurusu için çobanlar kınalı koçları ve çoban köpekleriyle 19 Ağustos Cuma günü kortej yürüyüşüne katılacak. Kortej yürüyüşü, 19 Ağustos Cuma akşamı saat 19.00’da Denizli Valiliği önünden başlayıp, Cam Horoz Heykeli önünde son bulacak. 

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, kortej yürüyüşüne hemşehrilerini davet etti, “Bu yıl kınalı koçlarımız, geleneğimizi bu günlere kadar taşıyan yöre insanımıza ve çobanlarımıza  ‘Vefa’ için yürüyecek ve ardından da suya atlayacak” dedi.

19 AĞUSTOS GÜNÜ PROGRAMI:

-Saat 19.00 Kınalı koçlar ile birlikte kortej yürüyüşü, Denizli Valiliği önünden başlayacak.

-Saat 18.30 Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizli Horozu Heykeli önünde Delikliçınar’da basın açıklaması yapacak. 

27 AĞUSTOS CUMARTESİ: 

-Aşağıseyit Mahallesi’nde saat 09.00’da Köpek Güzellik Yarışması

-Saat 18.30 Temsili Yörük Göçü (Aşağıseyit Mahallesi)

-Saat 20.00 Ümmü Erbil konseri

-Saat 22.00 Adnan Koparan konseri

28 AĞUSTOS PAZAR:

-07.30’da koyun sürülerinin yarışması başlayacak. Ayrıca, çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.