Kimliğinde ‘Çivril’ yazan üniversite öğrencilerine burs veriliyor

Kimliğinde ‘Çivril’ yazan üniversite öğrencilerine burs veriliyor

Çivril İlçesinde yıllardır ilçenin eğitimi ve gelişimi için bağışçılar yardımıyla çalışmalar yapan Çivril Eğitim Gönüllüleri Vakfı (ÇEVAK) üniversitelerde eğitim gören öğrencilere burs desteği veriyor

Denizli’nin Çivril ilçesinde hayırseverler tarafından kurulan ve bağışçıların desteğiyle çalışmalarına devam eden Çivril Eğitim Gönüllüleri Vakfı (ÇEVAK) üniversite öğrencilerine desteğini sürdürüyor. İlçede eğitimden sağlığa ilçe halkının yararına birçok çalışmaya imza atan destek veren ÇEVAK Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Alaattin Kameroğlu, kimliğinde Çivril yazan ve vakfa başvuru yapan tüm üniversite öğrencilerine aylık 400 TL burs verdiklerini söyledi. Vakıftan burs alan 170 üniversite öğrenci sayısını önümüzdeki eğitim yılında 200’ e çıkartacaklarını belirten Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Alaattin Kameroğlu, “Rahmetli babam hayırsever Kadir Kemeroğlu’nun bize bıraktığı mirasa sahip çıkıyoruz. İzmir’de İstanbul’da, Ankara’da Denizli’de ve Çivril’de yaşayan bağışçılarımızın yardımlarını ilçemizin sağlık, eğitim gibi alanlarda en verimli şekilde kullanıyoruz. Vakfımız üniversitelerde eğitim gören gençlerimize destek oluyor. Geçen eğitim yılında kimliğinde Çivril yazan 170 öğrencimize vakfımız aracılığıyla 400 TL burs verdik. Önümüzdeki eğitim yılında burs alan öğrenci sayımızı 200’e çıkartacağız” dedi.

Işıklı Gölü’nde Nilüfer turu

İlçeye bağlı Beydilli Mahallesi’ne geçen gazeteciler 5’er li guruplar halinde teknelere binerek Işıklı Gölü içinde bulunan Türkiye’nin en büyük Nilüfer Çiçeği tarlalarını gezdi, bol bol fotoğraf ve video çekti. Gürsu Mahallesi’nde bulunan şelaleyi de ziyaret eden gazeteciler vakıf bağışçılarından iş insanı Vehbi Demir’in evine konuk oldu. Farklı bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Alaattin Kameroğlu, “Bugün geçmişte büyüklerimizin kurmuş olduğu ÇEVAK’ın Çivril ile kaynaşmasını sağlamak özellikle bu kaynaşmanın etkilerini Denizlili basın mensuplarıyla bir arada paylaşmak adına bir araya geldik. Beraber gezi programı düzenledik. Sesimizi Denizli ve Türkiye’ye duyurmak adına büyüklerimizin dikmiş olduğu yardımlaşma çınarının gölgesinde olacak olan gençlerimize daha fazla sahip çıkmak adına bir oluşumu gerçekleştirdik. Bu birliktelikten ziyadesiyle memnun kaldık” dedi.