KİME İNANACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK

KİME İNANACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK

Önceki dönem Kale MHP’den belediye meclis üyesi olan İş adamı Osman Aracı tarafından sosyal medya’da paylaşılan bir belge kafa karıştırdı. Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın AKP’den istifa…

Önceki dönem Kale MHP’den belediye meclis üyesi olan İş adamı Osman Aracı tarafından sosyal medya’da paylaşılan bir belge kafa karıştırdı. Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın AKP’den istifa ettiğini, ardından AKP il yönetimi tarafından ihraç edildiği haberlerini okuduk. Şimdi ise Başkan Hayla’nın hala AKP üyesi olduğu ortaya çıktı.

Kale ilçesinde AKP bünyesinde meydana gelen ve aylardır süren Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın “istifa etme” ve “İhraç edilme” olaylarını kapsayan muamma, son gelişmeler ile kafaları karıştırdı. Kaleli işadamı ve önceki dönem belediye meclis üyesi olan Osman Aracı sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile kafaları karıştı.

Hatırlanacağı üzere; Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın partisi bünyesinde meydana gelen bazı gelişmeler üzerine önce istifa ettiğini, sonrasında ise AKP il yönetimi kararı ile ihraç edildiği haberleri yapmıştık. Hatta bu arada Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın Ak Parti İl ve Kale ilçe yönetimleri başta olmak üzere Bakan Zeybekci hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulunmuş, istifa ettiğini basın önünde deklare etmişti. Başkan Hayla’nın istifa haberlerinin ardından Ak Parti İl Başkanlığının ihraç ettiği Belediye Başkanı Erkan Hayla ile ilgili bugün Osman Aracı tarafından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım; kendisinin de şaşkın olduğunu belirttiği  paylaşımda Başkan Erkan Hayla’nın halen Ak Parti üyesi olduğunu iddia etti. Yargıtay’ın siyasi parti üyeliği ile ilgili bilgi portalında Başkan Hayla halen Ak Parti üyesi olarak görünüyor. Üstelik, Kale halkı tarafından seçimleri kazanmadan hemen önce AKP'ye kayıt olduğu, kimilerine göre ise seçimleri kazandıktan sonra kayıt olduğu bilinen Başkan Hayla'nın 13 Şubat 2013 tarihinde Ak Parti'ye kayıt olduğu ortaya çıktı. Böylece, "seçimleri son dakika aday olarak kazandı denilen Hayla'nın 13 ay gibi uzun süre gizliden seçim çalışmaları yaptığı da" ortaya çıktı. Çünkü mahalli seçimler 30 Mart 2014 tarihinde yapıldı. 

Son haberleri okuyan ve şaşkına dönen vatandaşlar,“Kime inanacağımızı şaşırdık. Başkan istifa ettim diyor, Ak Parti il başkanlığı ihraç ettik diyor. Şimdi de Yargıtay’da başkanın halen üyeliğinin devam ettiğinin görüldüğü iddia ediliyor. Kim doğru söylüyor? Başkan Hayla istifa etmedi mi?, Etmediyse İl yönetimi ihraç etmedi mi? Halktan ne saklanıyor? Kimi kandırıyorlar anlamadık. Bakalım bundan sonra ne olacak, merak ediyoruz” dediler.