Kariyerin zirvesi Denizli’de yaşanacak

Kariyerin zirvesi Denizli’de yaşanacak

Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı EGEKAF’24 kapılarını Denizli’de açıyor

(İHA) - Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda 11 bölgede, ev sahibi üniversite ve paydaş üniversitelerin katılımıyla düzenlenen kariyer fuarlarından Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF) Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde, 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde on binlerce öğrenci ve mezunu iş dünyası ile buluşturacak.

E-insan dijital hizmet yaklaşımının bir parçası olarak “Yetenek Her Yerde” kariyer etkinlikleri kapsamında yer alan Ege Bölgesi Kariyer Fuarı, 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde Denizli’de yapılacak. 2019 yılından beri Türkiye’nin 11 bölgesinde düzenlenen kariyer fuarlarından biri olan bu fuar; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde 14 paydaş üniversitenin katılımıyla düzenlenecek.
İki gün sürecek olan fuar, Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 15 üniversitenin on binlerce öğrencisini iş dünyası ile bir araya getirecek. Ana sponsorları Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi olan fuara katılan öğrenci ve mezunlar; firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları, kariyer imkânları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilme şansı yakalayacak. Fuara katılım gösteren firma, kurum kuruluşlar ise kendilerini tanıtma imkânı bulurken, aynı zamanda kendi iş alanları ve pozisyonlarına uygun öğrenci ve mezunları tanıyıp başvuru toplayarak nitelikli insan kaynağına doğrudan ulaşabilecek.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nın Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde Denizli’de gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek “Bu büyük organizasyonda öğrenci, işveren, iş sektörleri bir araya gelecek ve böylece kariyerin zirvesi burada yaşanacak” dedi.
On binlerce öğrenci ve mezuna Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nın kapılarını açacaklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kutluhan, fuar kapsamında çok sayıda etkinlik ve yarışma düzenleneceğini belirtti.

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nda öğrenci ve mezunlar, çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, mülakatlara, mülakat simülasyonlarına, tanıtım oturumlarına, söyleşilere, öz geçmiş değerlendirme oturumlarına, kariyer sohbetlerine ve atölye çalışmalarına katılabilme imkânı bulacak. EGEKAF24 kapsamında bilişim yarışması, satranç yarışması, münazara yarışması, gastronomi yarışması, anatomi bilgi yarışması, espor yarışması gibi öğrenci ve mezunların mesleki bilgi ve becerilerini sergileyebilecekleri yarışmalar düzenlenecek.

EGEKAF24’ün ana temaları Sürdürülebilirlik, Dijitalleşme ve Çevre
Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olan ve on binlerce genci iş dünyası ile bir araya getirmeyi hedefleyen EGEKAF24’ün ana temaları sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve çevre olarak belirlendi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, günümüz iş dünyasının ve gençlerin eğilimlerini dikkate alarak bu temaları belirlediklerini, EGEKAF’24 kapsamında bu temalar çerçevesinde çok çeşitli etkinlikler planladıklarını ifade etti.

Engelsiz Fuar, Engelsiz Kariyer
Ege Bölgesi Kariyer Fuarı, tüm öğrenci ve mezunların iş imkanları ile karşılaşmada fırsat eşitliği ilkesini benimsiyor. Bu doğrultuda Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan öncülüğünde, Ege Bölgesi Kariyer Fuarı 2024 Düzenleme Kurulu tarafından fuar boyunca erişilebilirlik imkanlarını artırmak amacıyla engelli öğrenci, mezun ve katılımcıların stant ziyaretleri, etkinliklere katılımı konularında engelli dostu çözümler üretiliyor.

Öncelikle Yetenek Kapısına üye olmak gerekiyor
EGEKAF’24’e katılabilmek için öğrenci, mezun ve firmaların Yetenek Kapısı’na üye olmaları ve ardından bölgesel kariyer fuarları içerisinden Ege Bölgesi Kariyer Fuarı 2024’e kayıt yaptırmaları gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin üniversitelerin ve iş dünyasının hizmetine sunduğu “Yetenek Her Yerde” kapsamındaki bir internet platformu olan Yetenek Kapısı, öğrenci ve mezunların niteliklerine uygun istihdam edilmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Gençler ve işverenlerin zamandan ve mekândan bağımsız şekilde sürekli iletişimde kalabilmelerini sağlayan “Yetenek Kapısı” dijital etkileşim platformu ile hem öğrenci ve mezunlara hem de işverenlere çeşitli fırsatlar sunuluyor. Öğrenciler ve mezunlar, Yetenek Kapısı’nda oluşturdukları profil aracılığıyla kariyer ağına ilk adımı atarak birçok farklı sektörde doğru işverenle buluşma olanağı buluyor. Aynı zamanda profilleri üzerinden kariyer danışmanlığı, fuarlar, etkinlikler ve eğitimler gibi birçok içeriğe ulaşabiliyor. İşverenler ise Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar, “Yetenek Kapısı” üzerinden aradıkları niteliklerde insan kaynağını kolaylıkla keşfedebiliyor.