Kapsayıcı Eğitim ve Öğretmenler

Kapsayıcı Eğitim ve Öğretmenler

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ve SEÇBİR işbirliği ile , “Kapsayıcı Eğitim ve Öğretmenler, Disiplinlerarası Öğrenme İmkânları ve Alternatif Materyaller” konulu panel ve atölye…

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ve SEÇBİR işbirliği ile , “Kapsayıcı Eğitim ve Öğretmenler, Disiplinlerarası  Öğrenme İmkânları ve Alternatif Materyaller” konulu panel ve atölye çalışması gerçekleştirildi.

Ulusal kalkınmaya, yöresel gelişime ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla 1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğu günden bu yana eğitim ve kültür alanında çeşitli projeler geliştirmekte ve uygulamaktadır.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ve SEÇBİR işbirliği ile 3 Haziran 2017 Cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında, “Kapsayıcı Eğitim ve Öğretmenler: Disiplinlerarası Öğrenme İmkânları ve Alternatif Materyaller” konulu panel ve atölye çalışması Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Panel, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Üst Kurul Üyesi Sayın Ercüment Erdem’in açılış konuşması ile başladı. Sayın Erdem; Abalıoğlu Holding’in Kurumsal Sosyal Sorumluluk çalışmalarını dinleyiciler ile paylaştı.

Açılış konuşmasından sonra başlayan ve interaktif geçen panelde;  Prof. Dr. Kenan Çayır kapsayıcı eğitimin nitelikleri ve öğretmen dayanışması konularına değindi. Öğretmen Ağı Koordinatörü  Buket Sönmez, Öğretmen Ağı’nın nasıl ortaya çıktığını ve öğretmenlere sağlayacağı katkıyı anlattı. Rehber Öğretmen Meriç Dönmez ise, Öğretmen Ağı içerisindeki kendi deneyimlerini dinleyiciler ile paylaştı. Kısa bir aranın ardından  Melisa Soran, engelli ayrımcılığı ve alternatif materyaller konusunda bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

Öğretmenler, akademisyenler ve STK temsilcilerinin ilgi gösterdiği panel ve atölye çalışmasının tamamı işaret diline çevrildi.

Panelde ve atölye çalışmasında engellilere yönelik ayrımcılıkla mücadele konusunda disiplinlerarası yöntemle geliştirilen alternatif kitap, rapor ve videolar katılımcılarla paylaşıldı.