Kale Turizm Günleri gerçekleştirildi

Kale Turizm Günleri gerçekleştirildi

‘Kale Turizm Günleri’ Etkinlikleri geniş katılımlarla gerçekleştirildi. 14 Mayıs cumartesi günü açılış töreniyle başlayan etkinlikler, 19 Mayıs günü tamamlandı

Bu etkinliklere Denizli’de faaliyet gösteren seyahat acenteleri yetkilileri, PAÜ Turizm Fakültesi Öğretim Görevlileri, görsel ve yazılı basın mensupları, seyahat bloggerları, influencerları ve okullardaki turizm ve gezi kolu öğretmenleri ile her kesimden halk katıldı.

Etkinliklerin ana amacı Kale İlçemizin doğal güzelliklerini, tarihi, turistik, kültürel özelliklerini geniş kitlelere tanıtılması ve duyurulması olduğu için Tabae Antik Kenti, İnceğiz Kanyonu Seyir Tepesi, Kale Yayla Evleri ziyaret edildi, İnceğiz Kanyonu’nda tekne gezileri düzenlendi, Kale’nin gastronomik değerlerini ön plana çıkaran Kale Biber Tatarı, Kale Pidesi, Kale Baklavası ve Kale Üç Kulak Tatlısından oluşan menü öğle yemeğinde misafirlere ikram edildi.

İnceğiz Kanyonu’ndan Kale’ye dönüldüğünde Kaymakamlık Bahçesinde sergilenen ‘Kale Fotoğraf Sergisi’  gezildi, Kale Şehir Meydanı’nda kurulan Yörük Çadırında Yörük Kültür ve Sanatından  örnekler ilgiyle izlendi,  kurulan stantlarda Kale’ye özgü yöresel ürünlerin tanıtımı ve satışı gerçekleştirildi.

Bundan böyle, münferiden ziyaretler devam edeceği gibi seyahat acenteleri tarafından toplu gezi turları düzenlenecektir. Denizli’de ilk kez İnceğiz Kanyonu’nda uygulanan tekne turları mevsim şartları elverdiği sürece devam edecektir.