Kale Belediyesi Turizme Odaklanıyor

Kale Belediyesi Turizme Odaklanıyor

2022 yılını değerlendiren Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, “İlçemiz turizm ve kültür alanlarında hızla gelişiyor, bu yıl oldukça yoğun geçti” dedi.

Kale Belediyesi, Pandemi sürecinde yapamadığı, ancak hazırlıklarını sürdürerek 2022 yılı bünyesinde düzenlediği büyük ve etkili programları ile Turizmin başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye başladı. 

Kale Belediyesi’nin çalışmalarının ileriye dönük olduğunu ve 2022 yılının kendileri için bir milat olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, “Gençlerimiz başta olmak üzere Kale halkının beklentileri doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Projelerimizi birer birer tamamlıyor, turizm etkinliklerimizi birkaç safhaya yayarak 4 mevsim turizm ile iç içe olmayı hedefliyoruz” dedi. 

İNCEĞİZ KANYONU ARTIK BİR MARKA OLDU 

Başkan Sağınç; planlamalarını yaptıklarını belirttiği çalışmalarının tanıtımı konusunda “2022 yılı bizim için verimi olarak geçti. Yoğun çalışma yaptığımız yıl oldu. Mayıs ayında Turizm günleri etkinlikleri 2022 yılına giriş yapmış olduk. Kale ilçemizi tanıtmak için Turizm günleri etkinliklerinde gerçekleştirdik. Tabae  antik kentimizin tanınması ve Kale gastronomisinin kültürel diğerlerinin tanıtılması anlamında güzel bir çalışmamız oldu. Pandemi döneminde hazırlıklarını yaptığımız İnceğiz Kanyonu çalışmalarımızın ardından, Belediyemizin aldığı iki tane tekne ile tekne turlarımız başlamış oldu ve yaz boyunca bu tanıtımların çok faydasını gördük. İnceğiz Kanyonu artık bir marka olma yolunda ilerliyor. 26. Geleneksel Biber Festivali Yağlı Pehlivan güreşimizi gerçekleştirdik. Türkiye'nin her yöresinden gelen 400 pehlivanın güreştiği yağlı güreşlerimizi ve biber festivalimiz yoğun ilgi gördü. Ayrıca festivaller anlamında bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz yöresel ürün ve sanat festivalimizi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99 yılı Kale yöresel ürün ve sanat festivali hafta denk getirdik.” dedi

GENÇLERİMİZE SPOR TESİSLERİ KAZANDIRIYORUZ

Gençleri çok önemsediklerini belirten Başkan Sağınç, “Gençlerimize yönelik yeni projeler geliştirerek yatırımlarımız devam ediyor. Gençlik merkezimiz bitmek üzere. Her mahallenin gençlerine yönelik halı saha çalışmalarımız sürüyor. Halı sahalarımızdan bir tanesi bitti, 3 tanesi İnşaat aşamasında sürüyor. Onları da tamamlayacağız. Bunun yanında halkımızın büyük ihtiyaç duyduğu düğün, mevlit gibi çeşitli etkinliklerin yapılacağı Sosyal Tesislerin yapımı da devam ediyor. 4 mahallemizde sosyal tesislerinizi tamamladık.” dedi 

Kale Belediyesi, 2022 yılı içerisinde, 2023 yılında Kale’ye değer katacak, Kalelilerin hayatını kolaylaştıracak, mutlu ve huzurlu bir ilçenin ortaya çıkarılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.