KALBİYLE İMTİHANI TEKDEN’DE SON BULDU

 KALBİYLE İMTİHANI TEKDEN’DE SON BULDU

Denizli Tekden Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’ne başvuran 91 yaşındaki hastaya, Uz.Dr.Nihat PEKEL öncülüğünde anjio işlemi uygulandı.

Erzurum’lu 91 yaşındaki Sıdıka Yalçın, uzun zamandır kalp rahatsızlığı şikâyeti yaşıyordu. Daha önce bir sağlık kuruluşunda 3 kez anjiosu yapılan Sıdıka Yalçın’ın kalp damarı bir türlü açılamadı ve ilerleyen yaşıyla birlikte Yalçın’ın şikâyetleri artarak devam etti. 

KALP DAMARI YILLARCA AÇILAMAMIŞ

Aylar sonra göğüs ağrısı ve kalbinde sıkışma şikayetiyle Denizli Tekden Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’ne başvuran 91 yaşındaki hastaya, Uz.Dr.Nihat PEKEL öncülüğünde anjio işlemi uygulandı. Yapılan tetkiklerden sonra Sıdıka Yalçın’ın damarlarının tıkalı olduğu tespit edildi. Hızlı bir şekilde müdahalesine başlanan Sıdıka Yalçın’ın 2 damarına stent işlemi uygulandı.

YAŞI SORUN OLABİLİRDİ, AMA BİZE SORUN OLMADI

Operasyonu gerçekleştiren Kardiyoloji Uzmanı Uz.Dr.Nihat PEKEL yaptığı açıklamada; “Sıdıka teyzenin sol ana kalp damarında (sol ana koroner) ve sol ön inen damarında (LAD) çok kritik daralmaları vardı. Normal koşullarda açık kalp ameliyatı gerektiren bu durumda Sıdıka Teyze’nin ileri yaşı nedeni ile kendisi ile konuşarak balon ve stent ile damar açma yöntemini uygulamaya karar verdik. Gayet başarılı bir uygulama ile her iki damarı da stent yerleştirerek tamamen açabildik. Sıdıka Teyze’yi gayet iyi bir şekilde evine gönderdik” dedi.

ARTIK TEKDEN’E KALPTEN BAĞLI

91 yaşında olmasına rağmen kalp operasyonu geçirip yeniden sağlığına kavuşan Sıdıka Yalçın “91 yaşına geldik. Artık bizim için en kıymetlisi sağlık oluyor. Bu saatten sonra kalp ağrılarım ile yaşamaya devam ederim sanıyordum. Ama şükür evlatlarım beni Denizli’nin en güzel hastanesi Tekden Hastanesi’ne getirdiler. Burada doktor Nihat oğlum benimle çok ilgilendi. Allah Tekden Hastanesi’ni kuranlardan, müdürlerinden binlerce kez razı olsun. Doktor Nihat Bey oğluma da çok teşekkür ederim” diye ekledi.