Kadir Gecesini bugün idrak edeceğiz

Kadir Gecesini bugün idrak edeceğiz

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Ramazan ayı içinde yer alan ve bu aya apayrı bir değer katan, Kur’an-ı Kerim’in de kendi diliyle “değer gecesi” kutlayacağız”

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık yaptığı açıklamada şunları söyledi;”Kadir Gecesi hakkında Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de “Şüphesiz biz Kur’an’ı, Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” (Kadir Suresi, 1-5) buyurarak bu gecenin değerini ve önemini bizim idrâkimize sunmuştur. Rasûl-ü Ekrem Efendimiz (s.a.v.) de bu gece ile ilgili “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” (Buhârî, Kadir 1) buyurmuş, “Kadir Gecesinde nasıl dua edelim Ya Rasulallah” sorusuna “Allah'ım! Şüphesiz sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizi de affet.” (Tirmizi, Da'avât, 89).” şeklinde cevap vermiştir.

Bütün Müslümanların farkında olduğu vechile Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu gece, çevresini ve tüm insanlığı bir nur, meşale gibi aydınlatmış,hala daha birçok gönlü imana susamış, maneviyatsızlıktan ve kasvetten ne yapacağını şaşırmış nice insana hidayet kaynağı olmuş ve olmaya devam etmektedir. Bu sebeple Kadir gecesinde Kur’an-ı Kerim’i okumak, Efendimiz (s.a.v.)’in örnekliğinde onu anlamak, onun üzerinde inceden inceye düşünmek en önemli vazifemiz olmalıdır. 

Ayrıca hayatımızda bizim için rahmet, bereket, hidayet ve şifa kaynağı olarak bulunan Kur’an-ı Kerim’i okumak, Kur’an’ın hayat veren ölçülerine göre yaşamak manevi değerlerimizin kıymetini bilmek kendimize ve ailemize yapacağımız en faydalı davranış olacaktır.

Bu gece; devletimize, milletimize, şanlı ordumuza, güvenlik güçlerimize düşmanlarımıza karşı verdikleri mücadelede başarılı olmaları için dua edelim. Şehitlerimizi ve gazilerimizi dualarımızdan eksik etmeyelim. Her zaman muhtaç olduğumuz birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirelim. Aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim.

Son günlerde artık önü alınmaya başlayan ve atlatma yolunda hayli mesafe katettiğimiz salgın hastalığın ülke ve dünya gündeminden tamamen çıkması ve sağlıklı günlere kavuşmamız için biraz daha sabredelim ve uyulması gereken tedbirlere uyalım ve bu salgın hastalıktan kurtulmamız için dua edip Rabbimizin Şafi ismiyle tüm hastalarımıza şifa vermesini  niyaz edelim. Ayrıca bu hastalığın ülke insanımıza en az seviyede etki etmesi için canla başla çalışan sağlık ordusuna da can-ı gönülden dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, Denizli’li hemşehrilerimizin Kadir Gecesi’ni tebrik eder, bu mübarek gecenin birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmesini, ülkemize, İslam Âlemine ve tüm insanlığa sağlık, barış, huzur ve esenlikler getirmesini Yüce Rabbim’den niyaz ederim.”