KADINLARA ÖZEL KIRAATHANE 

KADINLARA ÖZEL KIRAATHANE 

KADINLARA ÖZEL KIRAATHANE 

Türkiye’nin ilk turfanda üzümünü yetiştiren, Tripolis Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Yenicekent Mahallesi, hak ettiği belediye hizmetlerini Başkan Şevik döneminde almaya başladı.  Başkan Şevik, Yenicekent’e  etkin, hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla açtığı  Belediye Ek Hizmet Biriminin ardından, kadınların sosyalleşebileceği keyifli vakit geçirebileceği aynı zamanda yeni şeyler öğrenebileceği sosyal tesisi kazandırdı. 


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Yenicekent’teki hizmetlerine bir yenisi daha ekledi.  Büyükşehir Yasası ile Belde statüsünden mahalleye dönüşen Yenicekent, hak ettiği belediye hizmetlerini Başkan Şevik döneminde almaya başladı. 

PAZARYERİ TAMAMLANDI
Başkan Şevik göreve geldiğinde ilk iş olarak mahallenin kronikleşen pazaryeri sorununa çözüm getirdi. Yarı Kapalı pazaryerini tamamlayarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunan Başkan Şevik, “Yenicekent Mahallemizin bizden tek bir isteği vardı. Bir türlü yapılamayan yılan hikayesine dönen pazaryerlerine kavuşmak.  Yarı kapalı pazaryerini tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.  Burası haftanın bir günü pazaryeri olarak kullanılırken diğer günler, düğün, nişan, mevlit gibi merasimler yapılabildiği sosyal tesis olarak hizmet veriyor” dedi.

YENİCEKENT’İN ÇEHRESİ GÜZELLEŞTİ
Belediye Başkan Mustafa Şevik’in talimatları doğrultusunda Bergama Krallığı tarafından kurulan ve Lidya kentleri içinde yer alan piskoposluk düzeyinde bir kent olan Tripolis Antik Kentine ev sahipliği yapan Yenicekent’in  girişi yeniden düzenlendi, orta refüjler yenilendi ve çevresinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait iş hanlarının çatı ve dış cepheleri yenilendi.  Yenicekent’in çehresini güzelleştiren bu dokunuşlarla halkın takdirini kazanan Başkan Şevik, atıl durumdaki Belediye Konuk Evi’nin restore edilerek yeniden vatandaşların hizmetine sunmak için çalışma başlattı. Çalışmalar devam ediyor.

EMİR SULTAN TÜRBESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
Bölgeyi fetheden Selçuklu komutanlarından birine ait olduğu tahmin edilen Emir Sultan Türbesi’nin çevresinde Denizli Müze Müdürlüğü’nün kontrollüğünde Buldan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmalarında 30 adet Müslüman mezarı gün yüzüne çıkartıldı. Türbe’nin restorasyon projesinin de hazırlandığını söyleyen Başkan Şevik, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na sunduklarını açıkladı.

MİLLİ MÜCADELE KARARGAHI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Belediyenin imkanları ile Tripolis sınırları içerisinde bulunan ve işgal döneminde Yunan karargahı olarak kullanılan bölgede kazı çalışması yapıldığını hatırlatan Başkan Şevik, “ Önemli bulgulara rastlanan bölgede kazılar devam edecek. Kazılar esnasında çıkartılan eserler müzede sergilenecek. Prof.Dr. Bahadır Duman başkanlığında 12 yıldan beri devam eden Tripolis Antik Kenti kazıları Yenicekent’in gelişmesine önemli katkı sağlayacak. Belediye olarak bizimde desteklerimiz sürecek” dedi.

BELEDİYE EK HİZMET BİNASI 
Başkan Şevik, Yenicekent’e  etkin, hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla açtığı  Belediye Ek Hizmet Biriminin ardından, kadınların sosyalleşebileceği keyifli vakit geçirebileceği aynı zamanda yeni şeyler öğrenebileceği sosyal tesisi kazandırdı.  Başkan Yardımcısı Belediye Meclis Üyesi Veli Tokdemir’in  görevlendirildiği  Buldan Belediyesi Yenicekent Hizmet Binası’nda Zabıta, Park ve Bahçeler, Fen İşleri Müdürlüğü ve Emlak Servisi hizmet veriyor. 

KADINLAR UNUTULMADI
Türkiye’nin ilk turfanda sultaniye çekirdeksiz üzümünü üreterek dünyanın bir çok ülkesine ihraç eden Yenicekent’te  kadın emeğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Şevik, “Kadınlarımız yılın önemli bir bölümünü tarlada, üzüm bağında çalışarak geçiriyor.  Kadınlarımızın boş zamanlarında bir araya gelebileceği, eğlenerek keyifli vakit geçirebilecekleri sosyal tesisi Yenicekent’e kazandırdık.  Sanat, kültür, kitap, müzik her şey var burada. Ayrıca burada nişan gibi, doğum günü gibi etkinlikler de yapılabilecek” diye konuştu.